Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Έφεση άσκησε η Ρουσέφ μετά την καθαίρεσή της

2-9-16


Ο δικηγόρος Ντίλμα Ρουσέφ κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ζητώντας τη διεξαγωγή νέας δίκης και την ακύρωση της καθαίρεσής της από την προεδρία της χώρας.
Η προσφυγή, γνώση της οποίας επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, απαιτεί «την άμεση αναστολή των συνεπειών της απόφασης της Γερουσίας που καταδίκασε την πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Υπογράφεται από τον δικηγόρο Ζοζέ Εντουάρντο Καρντόζο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ρουσέφ ο οποίος την υπερασπίστηκε στη διάρκεια της δίκης.

Την Τετάρτη, η Γερουσία είχε καταδικάσει με 61 ψήφους «υπέρ» και 20 «κατά» την Ρούσεφ για παραποίηση του ελλείμματος πριν τις τελευταίες εκλογές. Η ίδια δήλωνε αθώα, λέγοντας πως η διαδικασία ήταν πραξικόπημα με στόχο την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

Η πολιτική κρίση που έχει τυλίξει εδώ και μήνες τη Βραζιλία είχε κορυφωθεί τον Μάιο, όταν η Ρουσέφ είχε αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη και είχε προσωρινά απομακρυνθεί από την ηγεσία.

Οι κατηγορίες σε βάρος της δεν αφορούν τα σκάνδαλα της Petrobras, υπόθεση στην οποία είχαν εμπλακεί μεγάλα ονόματα και των δύο μεγάλων πολιτικών στρατοπέδων στη Βραζιλία.

Μετά την καθαίρεσή της, τη διακυβέρνηση ανέλαβε οριστικά ως πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***