Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε ο ισραηλινός πολιτικός Σιμόν Πέρες. Δεν θα παραστεί ο Πάπας στην κηδεία του.

                                                     Σιμόν Πέρες και Μπιλ Κλίντον


28-9-16

O τέως πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, ανακοίνωσε ο γιατρός του Ράφι Γουόλντεν.εννήθηκε το 1923 και εξελέγη για πρώτη φορά στην Κνεσέτ το 1959. Υπηρέτησε σε 12 κυβερνήσεις, υπήρξε πρωθυπουργός του Κράτους του Ισραήλ (1984-1986 και 1995-1996) και πρόεδρος από το 2007 έως το 2014.Διατέλεσε επίσης σε διαδοχικές κυβερνήσεις υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας.

Ήταν στέλεχος του Εργατικού Κόμματος (1968-2005) και του Καντίμα (2005-2016).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, στην κηδεία του θα είναι παρόντες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, η υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.

Ο Πέρες θα ταφεί την Παρασκευή στις 11.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ όπου έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν.Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα παραστεί στην κηδεία Πέρες


Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος θα δώσει το παρόν στην κηδεία του ισραηλινού πολιτικού, από το Βατικανό ανακοινώθηκε πως ο Πάπας θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις του πραγματοποιώντας το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Γεωργία αντί να μεταβεί στο Ισραήλ. 

                                         Από τη συνάντηση τους το 2014 στην Ιερουσαλήμ.


Το 2014, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποδεχτεί στο Βατικανό τον Σιμόν Πέρες, τον Παλαιστίνιο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και τον Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο. Μαζί φύτεψαν ένα δέντρο ελιάς στους κήπους του Βατικανού το οποίο ο Πάπας χαρακτίρισε ως σύμβολο της ασφαλούς και βιώσιμης ειρήνης.


Είχε προηγηθεί συνάντηση Πάπα Πέρες νωρίτερα τον ίδιο χρόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Πάπα στους Αγίους Τόπους.Geopolitics Editorial Team 

*** Internet News ***