Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ», τώρα και διά στόματος Τραμπ...

17-9-16


Σε έναν... σταθμό της αμερικανικής Ιστορίας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε το τεράστιο βήμα να αναγνωρίσει και ο ίδιος προσωπικά, μετά την παραδοχή διά του εκπροσώπου της εκστρατείας του, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείποντας με πόνο ψυχής τη συνωμοσιολογία στην οποία πρωτοστάτησε και υπηρέτησε επί χρόνια με πάθος.

«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τελεία και παύλα» δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση ο Τραμπ, λίγες ώρες αφότου είχε έλθει η πρώτη παραδοχή διά μέσω του εκπροσώπου της εκστρατείας του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο δισεκατομμυριούχος δεν παρέλειψε πάντως να κατηγορήσει εκ νέου την Χίλαρι Κλίντον και το επιτελείο της προεκλογικής της εκστρατείας του 2008 ότι εκείνοι ξεκίνησαν το όργιο φημών με επίκεντρο τον Μπαράκ Ομπάμα, με το επιτελείο της να απαντά: «Ντροπή».

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφερθεί νωρίτερα με σκωπτική διάθεση από το Οβάλ Γραφείο στις υπεκφυγές του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον τόπο που γεννήθηκε.

«Ήμουν πάντα πολύ σίγουρος για τον τόπο που γεννήθηκα, όπως η πλειονότητα των ανθρώπων, άλλωστε» δήλωσε χαμογελώντας, ενώπιον δημοσιογράφων.

«Ένιωσα σοκ καθώς ένα τέτοιο ερώτημα αναφέρθηκε τη στιγμή που έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Στην πραγματικότητα, δεν σοκαρίστηκα».

«Θα μου άρεσε η προεκλογική εκστρατεία να έχει στο επίκεντρό της σοβαρότερα θέματα από το συγκεκριμένο» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος κι ενώ για μία ακόμη φορά είχε σπεύσει να προασπιστεί την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού (TTP), στην επικύρωση της οποίας ελπίζει ότι θα προχωρήσει το Κογκρέσο.

Πρέπει κανείς να ανατρέξει στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα για να εντοπίσει τις ρίζες αυτής της θεωρίας συνωμοσίας που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκείνη την εποχή, είχε στηρίξει με πάθος.

Αμερικανοί, σε ορισμένους κύκλους της δεξιάς ή της ακροδεξιάς στο Διαδίκτυο, επιβεβαίωναν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, που γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους δεν είναι «φυσικός» Αμερικανός πολίτης, μία από τις προϋποθέσεις για να αναλάβει κανείς τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Σύνταγμα.


πηγή:in.gr 

*** Internet News ***