Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται πια τη Μέρκελ

24-9-16Όλο και πιο αγεφύρωτο φαντάζει το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ της γερμανικής κοινής γνώμης και της Άνγκελα Μέρκελ εξαιτίας του προσφυγικού. Αν και η κάποτε «σιδηρά» καγκελάριος της Γερμανίας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι έκανε λάθη στο θέμα αυτό, η πλειοψηφία των συμπατριωτών της πιστεύει ότι δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Focus. Και δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, όπως το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που το πιστεύουν, αλλά και οι δικοί της.

Ειδικότερα, το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και μόνο το 38% απάντησε ότι η καγκελάριος θα τα καταφέρει, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου TNS Emnid η οποία έγινε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός ότι και το 58% των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποσοστό δηλαδή το οποίο συμπίπτει με εκείνο του συνόλου των ερωτηθέντων.

Το ποσοστό των υποστηρικτών του AfD οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους ανέρχεται σε 91%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των φιλελευθέρων (FDP) με 71% και των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 61%.πηγή:skai.gr

*** Internet News ***