Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή προμηνύουν τη μάχη για το Λευκό Οίκο οι δημοσκοπήσεις

10-9-16


Οι δημοσκοπήσεις για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει καλύψει σημαντικό μέρος της απόστασης που τον χωρίζει από την Χίλαρι Κλίντον, έστω κι αν η υποψήφια των Δημοκρατικών ακόμη εμφανίζεται να έχει τις περισσότερες πιθανότητες επικράτησης.

Πλέον, η εικόνα εμφανίζεται επίσης μοιρασμένη σε ορισμένες πολιτείες που προηγουμένως θεωρούνταν σχεδόν σίγουρες για την τέως ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με σύνθεση δημοσκοπήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Reuters/Ipsos States of the Nation, που αναλύει διαφορετικά σενάρια, η Κλίντον έχει σήμερα ποσοστό εκλογικής νίκης στο 83%, με ένα μέσο ποσοστό 47 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων, το εκλογικό όργανο που εκλέγει τον πρόεδρο.

Στα τέλη Αυγούστου, το ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα δημοσκοπήσεων έδινε ποσοστό εκλογικής νίκης 95% στην Κλίντον, με μέσο όρο 108 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Ξεχωριστές δημοσκοπήσεις (Reuters/Ipsos) δείχνουν ότι το προβάδισμα των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που είχε η Κλίντον έναντι του Τραμπ, έχει εξαλειφθεί από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά.

Η Κλίντον προβάλλεται να επικρατεί σε 17 πολιτείες, αρκετές από τις οποίες με μεγάλο πληθυσμό που έχουν βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα (μεταξύ τους, η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσεϊ). Ο Τραμπ αντιθέτως εμφανίζεται πιθανότερο να επικρατεί σε 23 πολιτείες, οι περισσότερες από τις οποίες όμως με μικρό πληθυσμό.

Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***