Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχές Οκτωβρίου βλέπει η Μόσχα συνομιλίες ειρήνης στη Δαμασκό


12-9-16
Η ρωσική διπλωματία υπολογίζει ότι οι επαφές Δαμασκού-Αντιπολίτευσης για την πολυπόθητη ειρήνη στη Συρία μπορεί να αρχίσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

«Εκτιμώ ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη θα καλέσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχάηλ Μπογκντάνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα τέθηκε και επίσημα σε εφαρμογή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσαν το Σάββατο οι ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Oι Κέρι και Λαβρόφ ανακοίνωσαν επίσης τη σύσταση κοινού επιχειρησιακού κέντρου για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.«Ένα τέτοιο επιχειρησιακό κέντρο θα μας επιτρέψει να διαχωρίσουμε τους τρομοκράτες από την μετριοπαθή αντιπολίτευση» διευκρίνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται κοινές αεροπορικές επιδρομές ρωσικών και αμερικανικών μαχητικών.

Σε κάθε περίπτωση, το κατά πόσο η συμφωνία θα είναι βιώσιμη θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: τη δυνατότητα της Ουάσινγκτον να πείσει δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους ακραίους και τη δυνατότητα της Μόσχας να πείσει τον Άσαντ να συγκρατήσει το δικό του στρατό.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***