Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ζακ λε Παπ, ο άνθρωπος της Λαγκάρντ στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων


7-9-16


Ο Γάλλος τεχνοκράτης Ζακ Λε Παπ, στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ στα χρόνια που εκείνη διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είναι το φαβορί για την θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Αυτό υποστηρίζουν σε δημοσιεύματά τους η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. O Λε Παπ αποτελεί την πρόταση των Θεσμών, ενώ η ελληνική πλευρά δεν έχει προτείνει ακόμα, τα τρία στελέχη για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου.Ο Γάλλος αξιωματούχος, λάτρης των τεχνών και της όπερας, δούλεψε για ένα διάστημα ως αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, στο Μπερσί, την εποχή που η νύν διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Έχει δουλέψει στο πλευρό επίσης των υπουργών Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ενώ επί τρία χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της αεροπορικής εταιρίας Air France-KLM, από την οποία έφυγε φέτος το καλοκαίρι.

Όπως επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, οι ικανότητες του  έχουν αναγνωρισθεί ήδη από τα χρόνια που δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου,η εμπειρία του τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τον καθιστούν έναν ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.


*** Internet News ***