Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μπάρακ Ομπάμα:ένας μουσουλμάνος στο Λευκό Οίκο; Θεωρίες συνωμοσίας για τον απερχόμενο πρόεδρο.


Βαθιά υπόκλιση και χειροφίλημα στον Σαουδάραβα βασιλιά Abdallah στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2009.Το θέμα πήρε διαστάσεις στις ΗΠΑ, καθώς ποτέ πριν Αμερικανός Πρόεδρος δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο

13-9-16


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 

Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα και ενώ οι θεωρίες συνομωσίας για την υγεία της Χίλαρι Κλίντον είναι το αγαπημένο θέμα των Αμερικάνικων ΜΜΕ (μετά την κατάρρευσή της την 11η Σεπτεμβρίου), ας θυμηθούμε μια ακόμη θεωρία σχετικά με το θρήσκευμα του Αμερικανού προέδρου. 
Το θέμα του θρησκεύματος λόγω της στάσης - ανοχής που επέδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος απέναντι στο μουσουλμανικό στοιχείο, απασχόλησε τους Αμερικανούς και προωθήθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους - ιδιαίτερα από τη σκληρή πτέρυγα του Tea Party.

Σε όλους σχεδόν τους ιστότοπους που πρόσκεινται στη ρεπουμπλικανική παράταξη με αιχμή του δόρατος τον ιστότοπο Drudge Report, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν με ολόκληρο το όνομα του, Barack Hussein Obama, προκειμένου να τονιστεί η σχέση του με το μουσουλμανικό κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του ήταν Κενυάτης και ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας του Ινδονήσιος. Ενώ και οι δυο ήταν μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Φωτογραφίες, άρθρα και ερωτήματα για την καταγωγή (γεννήθηκε στη Χαβάη) και την θρησκεία του Αμερικανού προέδρου βρέθηκαν στο προσκήνιο καθ΄όλη τη διάρκεια της προεδρικής του θητεία.  Αρκετοί Αμερικάνοι, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κάνουν σύγκριση της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησαν προηγούμενοι πρόεδροι με την πολιτική ήττας, όπως την χαρακτηρίζουν, του Barack Obama, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές φορές δημοσίευσαν φωτογραφίες του πρώην Αμερικανού προέδρου Ronald Reagan ο οποίος  ασπάζεται ευλαβικά την αμερικάνικη σημαία με τους πολίτες να αναρωτιούνται στα σχόλια τους πότε έχουν δει τον Ομπάμα να κάνει κάτι ανάλογο.
Σε δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2010, στο μέσο της πρώτης θητείας του Barack Obama, από το Pew Research Center ο αριθμός των Αμερικανών που πίστευαν ότι ο Obama είναι μουσουλμάνος αυξανόταν συνεχώς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών απάντησε πως πιστεύει ότι στην πραγματικότητα ο Obama είναι μουσουλμάνος - ποσοστό διπλάσιο από τo 2009 - ενώ ο αριθμός των ατόμων που δεν άνηκαν σε κάποιο πολιτικό κόμμα και είχαν την ίδια άποψη άγγιζε το 18%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων που απάντησαν θετικά στο ερώτημα αν ο Barack Obama είναι μουσουλμάνος, το 60% δήλωσε ότι το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης. Λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπέρ του δικαιώματος των μουσουλμάνων να κατασκευάσουν τζαμί κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο όνομα της ανεξιθρησκείας που έχει κατοχυρωθεί βάσει του αμερικανικού Συντάγματος.


Δηλώσεις που ξεσήκωσαν θύελλα στα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί νέος γύρος δημοσιευμάτων σχετικά με το θρήσκευμα του Αμερικανού προέδρου. Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου καθώς εκπρόσωπος είχε δηλώσει στην Washington Post ότι οι λανθασμένες αντιλήψεις για το θρήσκευμα του Προέδρου ήταν παράγωγο των «εκστρατειών παραπληροφόρησης» των αντιπάλων του. Μόνο που οι «εκστρατείες» των αντιπάλων δεν σταμάτησαν.
Το προεδρικό ζεύγος το Σεπτέμβριο του 2009 σε δείπνο στο Κογκρέσο. Η φωτογραφία είχε πλαισιώσει άρθρο των New York Times για την επέτειο γάμου τους.Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών της οικογένειας Οbama στη Χαβάι τον Δεκέμβριο του 2014, ο Αμερικανός πρόεδρος απολαμβάνει το παγωτό του.
One Ring to rule them all
Ήταν Οκτώβριος του 2012, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου, και σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση ενόπλων εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βεγγάζη, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Christopher Stevens μαζί με άλλα τρία άτομα, όταν το φιλελεύθερο νεοσυντηρητικό site World Net Daily (WND) και ο πολιτικός σχολιαστής Jerome Robert Corsi, γνωστός για τις επιθέσεις του εναντίον του Barack Obama, κάνουν την αμερικάνικη κοινή γνώμη να αναρωτιέται για μια ακόμη φορά για το θρήσκευμα του προέδρου της.Το άρθρο του Corsi με τίτλο: «Το δαχτυλίδι του Οbama: Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ» λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Barack Οbama αποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη θητεία το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο Μitt Romney στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά λίστα δημοσιευμάτων και συζητήσεων για το θρήσκευμα του Obama με πληροφορίες που ο μέσος Αμερικανός πολίτης αδυνατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή να φανταστεί.O Corsi είχε διχάσει αρκετές φορές στο παρελθόν τους Αμερικάνους, καθώς στα βιβλία του δεν δίσταζε να ασχοληθεί με όλα τα θέματα που μπορεί να έχουν έστω και μια υποψία θεωρίας συνωμοσίας – από τον ρόλο των ΗΠΑ στο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους εως την καταγωγή του Barack Οbama. Μάλιστα, ο Corsi ήταν εκείνος που είχε ξεσηκώσει πρώτος πολιτική θύελα για τις επαφές του γερουσιαστή McCain με τα εγκληματικά δίκτυα των ναρκωτικών και της Αλ-Κάιντα. Ο ίδιος δηλώνει πολέμιος του Barack Obama ενώ εξηγεί πως δεν είναι ούτε Ρεπουμπλικάνος και κατηγορεί το κόμμα ότι άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα των Rockefeller. Το 2008,επίσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου για τη πρώτη θητεία του, είχε επανειλημμένα δημοσιεύσει άρθρα, υποστηρίζοντας ότι ο Οbama δεν είναι γέννημα θρέμμα Αμερικάνος και ως εκ τούτου δεν δύναται να εκλεγεί πρόεδρος.
Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Huffington Post το Μάρτιο του 2010 σε άρθρο της για την ιδιαίτερη βέρα που φορά ο Αμερικανός πρόεδρος.


Στο δαχτυλίδι του Ομπάμα, η δήλωση «Δεν υπάρχει θεός εκτός από τον Αλλάχ» (La ilaha illallah) εγγράφεται σε δύο τμήματα, το ένα πάνω από το άλλο.To πάνω τμήμα «Δεν υπάρχει θεός » είναι γραμμένο στα αραβικά γράμματα, από δεξιά προς τα αριστερά: Lam, Alif, Alif, Lam, Ha.Το κάτω μέρος , επίσης γραμμένο στα αραβικά γράμματα από δεξιά προς τα αριστερά: Alif, Lam, Alif, Alif, Lam, Lam, Ha. Ενώ η λέξη «Αλλάχ» είναι γραμμένη εν μέρει στην κορυφή της λέξης «εκτός», όπως τονίζει ο Dr. GabrielO Corsi στο άρθρο του Obama's ring συγκεντρώνει φωτογραφίες από τα χρόνια που ο νεαρός Barack σπούδαζε στο Harvard Law School (στις αρχές της δεκαετιας του 80) και φορούσε στο δάχτυλο του ένα χρυσό δαχτυλίδι σε μορφή βέρας που είχε προβληματίσει ακόμη και τους συμφοιτητές του. Πρόκειται για το ίδιο δαχτυλίδι που η Michelle Robinson (και στη συνέχεια Obama) έβαλε στο δάχτυλό του στην τελετή του γάμου του ζευγαριού το 1992. Ένα δαχτυλίδι που ο Αμερικανός πρόεδρος φοράει για 35 σχεδόν χρόνια και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί.Ο Corsi στο άρθρο του υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο δαχτυλίδι κοσμείται με το πρώτο μέρος της ισλαμικής δήλωση της πίστης, της Shahada: «Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ.» Η Shahada είναι ο πρώτος από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ, που εκφράζουν τις δύο θεμελιώδεις πεποιθήσεις κάθε μουσουλμάνου, δηλαδή την παραδοχή της πίστης στον Αλλάχ και τον προφήτη του το Μωάμεθ: « Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ, και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ.» Η ειλικρινής απαγγελία της Shahada αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για να ασπαστεί όποιος επιθυμεί το Ισλάμ. Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους, η κεντρική πίστη του Ισλάμ η Shahada, είναι η ομολογία της ενότητας του Θεού-Αλλάχ και η πίστη στον Προφήτη Μωάμεθ.Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Corsi παραθέτει την άποψη του Dr. Mark Gabriel,αιγυπτιακής καταγωγής και ειδικού σε θρησκευτικά ζητήματα που αφορούν στον μουσουλμανισμό. Ο Dr.Gabriel, αφού εξέτασε προεσεχτικά τις φωτογραφίες του δαχτυλιδιού, απευφάνθη ότι αναγράφεται το πρώτο μισό της Shahada. Σύμφωνα με τον Gabriel όποιος φοράει ένα δαχτυλίδι με αυτή την επιγραφή, έχει μια πολύ στενή σχέση με τις ισλαμικές πεποιθήσεις, την ισλαμική θρησκεία και τον μουσουλμανικό κόσμο.Ο Gabriel που έχει γεννηθεί από μουσουλμάνους γονείς στην Αίγυπτο και έχει απομνημονεύσει το Κοράνι στην ηλικία των 12 ετών ενώ αποφοίτησε το 1990 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Al-Azhar στο Κάιρο, εξήγησε στον Corsi ότι στο δαχτυλίδι του Ομπάμα, η δήλωση «Δεν υπάρχει θεός εκτός από τον Αλλάχ» (La ilaha illallah) εγγράφεται σε δύο τμήματα, το ένα πάνω από το άλλο.To πάνω τμήμα «Δεν υπάρχει θεός » είναι γραμμένο στα αραβικά γράμματα, από δεξιά προς τα αριστερά: Lam, Alif, Alif, Lam, Ha.Το κάτω μέρος , επίσης γραμμένο στα αραβικά γράμματα από δεξιά προς τα αριστερά: Alif, Lam, Alif, Alif, Lam, Lam, Ha. Ενώ η λέξη «Αλλάχ» είναι γραμμένη εν μέρει στην κορυφή της λέξης «εκτός», όπως τονίζει ο Gabriel

Είναι κοινό, εξηγεί, στην ισλαμική τέχνη και στην αραβική καλλιγραφία, ειδικά όταν εκφράζονται μηνύματα από το Κοράνι σε κοσμήματα, να τοποθετούνται έντεχνα γράμματα το ένα πάνω στο άλλο για να χωρέσουν στο χώρο που παρέχεται.


Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί ότι είναι αδύνατο για τον Obama να μην γνωρίζει τι αναγράφεται στο δαχτυλίδι που φορά καθώς πρόκειται για δήλωση πίστης του Ισλάμ. Διαβεβαίωσε ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που το Κοράνι τους απαγορεύει, φορούν χρυσά κοσμήματα. Πρόκειται για έθιμο ευρέως αποδεκτό και διαδεδομένο ακόμη και σε αυστηρά μουσουλμανικές χώρες. Ειδικά για ανθρώπους με δύναμη και κύρος που έρχονται σε επαφή με αλλόθρησκους (άπιστους όπως τους αποκαλούν οι μουσουλμάνοι) το να φορούν χρυσά δαχτυλίδια αποτελεί στοιχείο επίδειξης δύναμης, όπως σχολιάζει στο επίμαχο άρθρο ο Gabriel.Αναφορά στο περίεργο δαχτυλίδι που κοσμεί το δάχτυλο του Obama είχε κάνει και ο εβραϊκής καταγωγής συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκυμαντέρ «Dreams from My Real Father: A Story of Reds and Deception », Joel Gilbert (ένα ντοκυμαντέρ για την ιστορία της ζωής του Αμερικανού προέδρου).Ο Gilbert κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και στη προσπάθεια του να βρει στοιχεία για τον Obama είχε συνομιλήσει με Άραβα ειδικό στα θέματα της Μέσης Ανατολής, o πρώτος που είχε συμπεράνει ότι το δαχτυλίδι του Αμερικανού προέδρου, φτιαγμένο στην Ινδονησία, όπου ζούσε στα χρόνια της νιότης του, φέρει σκαλισμένη ισλαμική επιγραφή. Ο Gilbert, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει και ένα σύντομο βίντεο στο you tube σχετικά με την άποψή του για το δαχτυλίδι. Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργώντας σχόλια και αναστάτωση, γρήγορα,όμως, κατέβηκε και δεν είναι πλέον διαθέσιμο, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το όργιο φημών. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο αρχικός σύνδεσμος του ήταν ο ακόλουθος :
http://www.youtube.com/watchv=LOHkZey5v08&feature=player_detailpage.


Ο Gilbert σημείωνει ότι ο Obama φορούσε το συγκεκριμένο δαχτυλίδι (πως θα μπορούσε άλλωστε να το αποχωριστεί αφού αποτελεί και τη βέρα του με τη Michelle ) κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα σημαντικής ομιλίας του στο Κάιρο στις 4 Ιουνίου 2009, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα κατά τους πρώτους μήνες της προεδρίας του. Στην ομιλία του απευθυνόμενος στο ισλαμικό κοινό είπε ότι το Ισλάμ είναι γνωστό σε τρεις ηπείρους, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά ενώ τόνισε ότι θα καταπολεμήσει τα αρνητικά στερεότυπα του, όπου και αν εμφανίζονται.

Με το συγκατοικό του Hasan Chandoo στο Κολλέγιο το 1981. Ο Μπάρακ Ομπάμα φοράει το δαχτυλίδι


Στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου την ίδια χρονιά, μπορούμε να διακρίνουμε το δαχτυλίδι. Οι φωτογραφίες αυτές είναι του Tom Grauman, και δημοσιεύτηκαν στο New Yorker magazine


Χείρα φιλίας προς το μουσουλμανικό κόσμο.


Είχε προηγηθεί, όμως, άλλη μια σημαντική επίσκεψη όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ξεκάθρα ότι απλώνει το χέρι του προς τους μουσουλμάνους. Τον Απρίλιο του 2009 λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για πρώτη φορά, ο Barack Obama πραγματοποίησε σύντομη απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Ιράκ και συναντήθηκε με τον τότε Ιρακινό πρωθυπουργό, Nouri al-Maliki και τον κουρδικής καταγωγής Jalal Talabani που κατείχε τη θέση του προέδρου της χώρας.

Αμέσως μετά απ' αυτήν του την επίσκεψη, που κρίθηκε ως επιτυχής από τους αναλυτές και σχολιαστές της εποχής, Άραβες και μουσουλμάνοι επαίνεσαν τον πρόεδρο Οbama για την δέσμευση του να ξαναχτίσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον μουσουλμανικό κόσμο.Ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε στην Τουρκική τηλεόραση ότι η επίσκεψη Obama άφησε καλές αναμνήσεις και σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας περιόδου στις Αμερικανο-Τουρκικές σχέσεις.

Επίσης, ο τότε ηγέτης της Λιβύης, Muammar Gaddafi, δήλωσε ότι ο Οbama αποτελεί «αναλαμπή ελπίδας» μέσα σε ένα «ιμπεριαλιστικό περιβάλλον», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου,Ahmed Aboul Gheit, δήλωσε ότι τα σχόλια του προέδρου Οbama αποτελούν «σημαντικό πρώτο βήμα» για την αποκλιμάκωση της έντασης των τελευταίων χρόνων μεταξύ των μουσουλμανικών κρατών και της Δύσης.

Την επίσκεψη ακολούθησαν δυο σφυγμομετρήσεις της Αμερικανικής κοινής γνώμης που έδειξαν αύξηση της δημοτικότητας του στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο που είχε αναλάβει τα καθήκοντα του. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 66% των Αμερικανών είχαν επικροτήσει τις κινήσεις Obama σε σύγκριση με το 24% που διαφώνησε με το συγκεκριμένο άνοιγμα εξωτερικής πολιτικής. Οι αναλυτές, δε, είχαν δηλώσει πως η άνοδος της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου συνδεόταν άμεσα με το ταξίδι του στο Ιράκ. Να τονίσουμε πως την εποχή εκείνη τίποτα δεν προμήνυε την άνοδο των εξτρεμιστικών ισλαμικών στοιχείων όπως προέκυψαν στη πορεία μετά και το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης.
Η Μadonna ήταν από τους καλλιτέχνες που είχαν στηρίξει ανοιχτά τον Αμερικανό πρόεδρο φθάνοντας σε σημείο κατά τη διάρκεια συναυλίας της να σκίσει το μπλουζάκι της προκειμένου να φανεί το τατουάζ- πιθανότατα από χένα- που είχε στην πλάτη της με το όνομα του.
Το αραβικό κάλεσμα ο ωραιότερος ήχος στη γη
Τα πρώτα δημοσιεύματα που δείχνουν την ανοχή -αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη αντί για τη λέξη συμπάθεια που ίσως να ταίριαζε καλύτερα - του Barack Obama προς το Ισλάμ εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής του θητεία. Σε συνέντευξή του στον αμερικανό δημοσιογράφο, βραβευμένο δυο φορές με Pulitzer, Nicholas Kristof για τους Νew York Times το 2008, ο Οbama μίλησε για την ισλαμική εκπαίδευση του στην Ινδονησία, όπου έζησε κατά τα έτη 1967-1971. Ο νεαρός Barack είχε φοιτήσει για τέσσερα χρόνια σε μαντράσα (σχολείο για κατήχηση μουσουλ­μάνων).Ο Οbama αποκάλυψε στον Kristof ότι ως μαθητής κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης είχε δεχτεί επίπληξη από τους καθηγητές του γιατί την ώρα του αραβικού καλέσματος για προσευχή, του αποκαλούμενου Adhan, έκανε αστείες γκριμάτσες. Το αραβικό κάλεσμα για προσευχή (Adhan) ενσωματώνει την έκφραση της ισλαμικής πίστης (Shahada). Σύμφωνα με τον Κristof, o Obama διάβασε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την προσευχή στα αραβικά με άπταιστη προφορά και χαρακτήρισε το κάλεσμα ως έναν από τους ωραιότερους ήχους που ακούγονται πριν το ηλιοβασίλεμα. (Ως γνωστόν οι μουσουλμάνοι προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα. Στη προκειμένη περίπτωση ο Barack Obama αναφέρεται στο κάλεσμα για προσευχή πριν τη δύση του Ηλίου).


Επίσης, το Μάρτιο του 2010, η δημοσιογράφος Anya Strzemien σε άρθρο της στη Huffington Post ασχολείται με την ιδιαίτερη βέρα του Οbama, την οποία βρίσκει πολύ μοντέρνα και στυλάτη. Αναπαράγει,μάλιστα, την ιστορία του γάμου του προεδρικού ζεύγους,όπως αυτή δημοσιεύτηκε στους Νew York Times τον Οκτώβριο του 2009, στην επέτειο τους. Είναι η εποχή της λάμψης για το προεδρικό ζεύγος, όπου χύνονται τόνοι μελάνι για τη σχέση τους, τα πρώτα ραντεβού τους, την αγάπη και το γάμο τους. Συγκεκριμένα στο εν λόγω άρθρο με τίτλο «The Obamas’ Marriage» περιγράφεται η τελετή του γάμου τους τον Οκτώβριο του 1992, όταν αντάλλαξαν όρκους πίστης και αγάπης και πέρασαν τις βέρες τους (μια απλή για τη Μichelle και το δαχτυλίδι από τον Ινδονησία για τον Barack) παρουσία του Αιδεσιμώτατου Jeremiah A. Wright Jr.

Στο γάμο του Barack και της Michelle κουμπάρος ήταν ο ετεροθαλής αδερφός του, Malik Obama,μουσουλμάνος στο θρήσκευμα που ζει στη Κένυα και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βίαιη συμπεριφορά εναντίον των 12 συζύγων του, όπως αποκάλυψε η βρετανική Daily Mail.
Το προφίλ του μουσουλμάνου Malik Obama
Ο ετεροθαλής αδερφός και κουμπάρος του Αμερικανού προέδρου, Βarack Obama, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα ονειρευόταν oι Ρεπουμπλικάνοι για να βγάλουν εκτός εκλογικής μάχης τον Οbama. Ο Μalik γεννήθηκε στην Κένυα στις 15 Μαρτίου του 1958 και είναι το πρώτο παιδί του Barack Obama του πρεσβύτερου. 'Ηταν μόλις 18 μηνών όταν ο πατέρας του έφυγε από την Κένυα και πήγε στη Νέα Υόρκη, στις 8 Αυγούστου 1959 για να αρχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Χαβάης, στη Χονολουλού. Εκεί παντρεύτηκε την Stanley Ann Dunham, τη μητέρα του σημερινού προέδρου και το 1961 απέκτησε τον Barack.

O Malik εξακολουθεί να ζει στην Κένυα, είναι πιστός μουσουλμάνος και έχει φροντίσει να αναγερθούν στη περιοχή του μια σειρά από τεμένη προκειμένου να διαφημίσει το όνομά του. Ασχολήθηκε ανεπιτυχώς με την πολιτική αλλά και τις επιχειρήσεις καθώς είναι ιδιοκτήτης ενός περίεργου ιδρύματος με την ονομασία «Barack H. Obama Foundation rest and relaxation centre» που κυρίως αποσκοπεί στη περιέργεια των πλούσιων Αμερικανών που επισκέπτονται τη περιοχή και ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν στοιχεία για το παρελθόν του πρόεδρου τους. Το ίδρυμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η βιτρίνα προώθησης των εστιατορίων και spa που διαθέτει. Παράλληλα, διατηρεί επιχείρηση με ηλεκτρικά είδη από το 1980 στην Αμερική, γι' αυτό και ταξιδεύει συχνά στις ΗΠΑ, ενώ επισκέπτεται και τον αδερφό του στο Λευκό Οίκο.

Τον Αύγουστο του 2013 το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αιγύπτου διεξάγει εξονυχιστική έρευνα για το ρόλο του Μalik στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, τα παράνομα κέρδη του από «φιλανθρωπίες» και την κάλυψη που έχει από τον Barack Obama για τη δράση του, μέσω φοροαπαλλαγής.


Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου, Tehani al-Gebali: «Θα ήθελα να ενημερώσω τον αμερικανικό λαό, ότι ο αδερφός του προέδρου τους είναι ένας από τους αρχιτέκτονες των βασικότερων επενδύσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Θα εφαρμόσουμε το νόμο και οι Αμερικάνοι δεν θα μας σταματήσουν. Πρέπει να ανοίξουμε τα αρχεία και να κινηθούμε δικαστικά. Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ξέρουν ότι υποστήριξαν την τρομοκρατία. Θα ερευνήσουμε τα αρχεία, ώστε αυτές οι χώρες να εκτεθούν και να δείξουμε πώς συνεργάστηκαν με τους τρομοκράτες. Γι’ αυτό το λόγο η Αμερικανική κυβέρνηση μας πολεμάει. »Σύμφωνα με το Ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων Ahlul Bayt (ABNA) στο πλευρό της Gebali στάθηκε και ο Walid Shoebat (πρώην μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, σήμερα ακτιβιστής για την ειρήνη). Ο Shoebat αποκάλυψε το Σεπτέμβριο του 2013 ότι ο Μalik Obama υπόκειται σε έρευνα στην Αίγυπτο, για το ρόλο του στην ισλαμική οργάνωση Dawa (IDO), που εδρεύει στο Σουδάν, καθώς και εντός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας γενικότερα.
Καταγγελίες είχαν κατατεθεί και στον Γενικό Εισαγγελέα Hisham Barakat, έτσι ώστε ο Μalik Οbama να τοποθετηθεί στον κατάλογο παρακολούθησης των αιγυπτιακών αρχών και να ανακριθεί για τον ρόλο του στη χρηματοδότηση της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Malik μάζευε χρήματα μέσω των ιδρυμάτων που διαθέτει έχοντας φοροαπαλλαγή που είχε υπογράψει η Lois Lerner, διευθύντρια εφορίας στη Αμερική.

Η οικογένεια Ομπάμα διαθέτει και ένα δεύτερο ίδρυμα, το Mama Sarah Obama Foundation (της αδερφής του πατέρα του Αμερικανού προέδρου)το οποίο παρέχει υποτροφίες για τη μελέτη της σαρία σε τρία ειδικά σχολεία στον τομέα αυτό στη Σαουδική Αραβία: Η Σχολή Umm al-Qura, το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Medina και το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Ιμάμ Muhammad bin Saud University στο Ριάντ.Ο Walid Shoebat ανέφερε στο νεοσυντηρητικό site World Net Daily:« Όταν ο Μαλίκ και η Σάρα Ομπάμα απέκτησαν χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως επικεφαλείς φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όχι μόνο λειτουργούσαν παράνομα, αλλά τα ιδρύματα αποσκοπούσαν σε προσωπικά κέρδη και τη προώθηση του Ισλάμ μέσω της Αλ Κάιντα».

Σαφέστατες αιχμές για το ρόλο του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια των Αραβικών Ανοίξεων και της ανόδου του εξτρεμισμού είχε αφήσει και ο Saad al-Shater, γιος του κρατούμενου ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Khairat αλ-Shater, που είχε συλληφθεί στις 28 Αυγούστου 2013. Ο Saad ισχυρίστηκε,μάλιστα, ότι ο Οbama είχε στείλει μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο προκειμένου να ζητήσει την απελευθέρωση των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για να εμποδίσει τη δημοσίευση εκρηκτικών έγγραφων που πιθανώς να τον ενοχοποιούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Των αποκαλύψεων αυτών είχε προηγηθεί ένα άρθρο του αιγυπτιακού περιοδικού Rose El Youssef το Δεκέμβριο του 2012. Στο συγκεκριμένο άρθρο το Rose El Youssef ανέφερε τα ονόματα έξι μουσουλμάνων μελών της Μουσουλμανικής Αδερφότητας που εργάζονταν στο Λευκό Οίκο και κατάφεραν να ανατρέψουν το εχθρικό κλίμα που είχε αναπτυχθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τους Arif Alikhan (ιδρυτής του Παγκόσμιου Ισλαμικού Οργανισμού -World Islamic Organization), βοηθός στα θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας (Assistant Secretary of Homeland Security for Policy Developmen), Mohammed Elbiary, μέλος του συμβουλευτικού οργάνου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (Homeland Security Advisory Council), Rashad Hussein, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ισλαμικής Διασκέψεως, Salam Al-Marayati, συνιδρυτής του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Δημοσίων Υποθέσεων (Muslim Public Affairs Council – MPAC), Mohamed Magid (Iμάμης), πρόεδρος της Ισλαμικής Ενώσεως Βορείου Αμερικής (ISNA) και Eboo Patel, μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Barack Obama για συνεργασίες γειτονιών με βάση τη θρησκευτική πίστη (Advisory Council on Faith-Based Neighborhood Partnerships). Στο άρθρο αφήνονται υπονοούμενα ότι τα συγεκριμένα πρόσωπα έδρασαν ως κρίκοι σύνδεσης ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τους ηγέτες-υποκινητές των Αραβικών επαναστάσεων.

Like a Muslim!


Η Αμερικάνικη κοινή γνώμη,όμως, είχε αναστατωθεί πολύ πριν από τη δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω, όταν τo φθινόπωρο του 2012 και ενώ οι φήμες για το πόσο μουσουλμάνος είναι ο Barack Obama οργίαζαν, η βασίλισσα της ποπ, Madonna, κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Verizon Center στο κέντρο της Ουάσινγκτον αποκάλεσε τον Obama μαύρο μουσουλμάνο.

Συγκεκριμένα, προβαίνοντας σε πολιτικά σχόλια κατά τη διάρκεια της συναυλίας της είχε πει το εξής: «Είναι φανταστικό και απίστευτο να νομίζουμε ότι έχουμε έναν αφροαμερικανό στο Λευκό Οίκο. Έχουμε ένα μαύρο μουσουλμάνο στο Λευκό Οίκο. Σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη χώρα και ο Obama μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, οπότε στηρίξτε τον».


Αμέσως μετά στο διαδίκτυο ξεσπάει σάλος με αποτέλεσμα η Madonna μέσω του εκπροσώπου της, να εκδώσει ανακοίνωση ανασκευάζοντας την αρχική της δήλωση: «Ειρωνευόμουν στη σκηνή. Ναι, γνωρίζω ότι ο Obama δεν είναι μουσουλμάνος, παρότι γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα θεωρούν ότι είναι. Και τι πειράζει αν ήταν; Το επιχείρημά μου ήταν ότι ένας καλός άνθρωπος είναι ένας καλός άνθρωπος, ανεξάρτητα σε ποιόν προσεύχεται. Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η θρησκεία του Obama, ούτε πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν άλλο στην Αμερική».

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοφιλής star ήταν από τους καλλιτέχνες που είχαν στηρίξει ανοιχτά τον Αμερικανό πρόεδρο φθάνοντας σε σημείο κατά τη διάρκεια συναυλίας της να σκίσει το μπλουζάκι της προκειμένου να φανεί το τατουάζ- πιθανότατα από χένα- που είχε στην πλάτη της με το όνομα του.

Δεν είμαι πια ο μουσουλμάνος που ήμουν αλλά χριστιανός από επιλογή.


Mερικές ημέρες αργότερα σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στις φήµες που κυκλοφορούσαν για το θρήσκευµά του, και ενώ ο προεκλογικός αγώνας για τη δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο μαίνεται, ο Barack Obama μιλώντας σε ψηφοφόρους του στο New Mexico δήλωσε ότι είναι «χριστιανός από επιλογή», κάνοντας την πρώτη του δηµόσια δήλωση για τη θρησκευτική του πίστη. Προχώρησε μάλιστα και σε µια ενδελεχή περιγραφή του τι πίστευε όταν ήταν µικρός και πώς διαµορφώθηκε η προσέγγισή του στη θρησκεία µεγαλώνοντας. «Η οικογένειά µου δεν πήγαινε συχνά στην εκκλησία» αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Και η µητέρα µου είναι ένας από τους πιο πνευµατικούς ανθρώπους που γνωρίζω αλλά δεν µε µεγάλωσε µέσα στην εκκλησία. Και έτσι κατανόησα τον χριστιανισµό αργότερα στη ζωή µου, επειδή οι παραινέσεις του Ιησού Χριστού ταίριαξαν µε το είδος της ζωής που ήθελα να ακολουθήσω – να προστατεύω τους συνανθρώπους µου, να µην κάνω σε αυτούς ό,τι δεν θέλω να υποστώ εγώ».


Η δημόσια αυτή δήλωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε και συνέχεια. Μετά την εκλογή του στη δεύτερη προεδρική θητεία το 2013 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ετήσιο δείπνο των διαπιστευμένων ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να αστειευτεί προκειμένου να πειράξει ορισμένους υπερσυντηρητικούς Αμερικανούς για τις πεποιθήσεις τους και αποκάλυψε πως κάθε πρωί που κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη και βλέπει τα μαλλιά του να ασπρίζουν μονολογεί: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι πια ο ένθερμος νεαρός σοσιαλιστής μουσουλμάνος που ήμουν».


Πιστός στη μουσουλμανική ατζέντα


Αν και ο χριστιανός από επιλογή ο Barack Obama είχε υποκλίθηκε στον Σαουδάραβα βασιλιά Abdallah. Μια βαθιά "υπόκλιση" και ένα χειροφίλημα του Αμερικανού που έλαβε χώρα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2009. Το θέμα πήρε διαστάσεις στις ΗΠΑ και, μάλιστα, κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο στο you tube που αποτύπωνε την στιγμή όπου ο Barack Obama κάνει βαθιά υπόκλιση και λυγίζει το ένα του πόδι. ( http://youtu.be/LEUif1--r38).

Ο Λευκός Οίκος επίσημα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ψηλότερος. Έσκυψε κι έκανε χειραψία με τα δύο χέρια....»

Μια εξήγηση που δεν έπεισε κανέναν καθώς συνιστά παραβίαση του πρωτοκόλλου. Ποτέ πριν Αμερικανός Πρόεδρος δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος Franklin Roosevelt είχε χαιρετίσει δια χειραψίας το Σαουδάραβα Abdulaziz το 1945.


Οι επικριτές του τον κατηγόρησαν πως με το χειροφίλημα και την υπόκλιση ήθελε να δείξει ότι είναι πιστός στη μουσουλμανική ατζέντα, κάτι που φαίνεται να παραδέχτηκε το 2010 ο Barack Obama στον Ahmed Aboul Gheit. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου (από τον Ιούλιο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2011) υποστήριξε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Round Table Show” του Αιγυπτιακού καναλιού Nile-TV ότι ο Barack Obama τον διαβεβαίωσε σε συνάντησή τους το Ιανουάριο του 2010 ότι είναι μουσουλμά­νος.


Εκείνη την εποχή ο Gheit πραγματοποιούσε επίσκεψη στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Οbama του είχε αποκαλύψει σε ιδιαίτερη συνομιλία τους πως αισθάνεται πολύ φιλικά απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς και ο ίδιος προέρχεται από μουσουλμα­νική οικογένεια όπου ο πατέρας και ο πατριός του ήταν μουσουλμάνοι αλλά και τα αδέρφια του στη Κένυα και ο ίδιος δήλωσε πιστός στη μουσουλμανική ατζέντα, υποσχόμενος να δείξει στο μουσουλμανικό κόσμο τι θα κάνει με το Ισραήλ, μόλις ξεπερνούσε κάποια εσωτερικά προβλήματα διακυβέρνησης, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Η δήλωση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είναι αληθής, οι αντίπαλοι, όμως, του Barack Obama έσπευσαν να την υιοθετήσουν, εξηγώντας με βάση αυτή γιατί ο Οbama έχει δώσει εντολή ο όρος « ισλαμικός εξτρεμισμός » να μην χρησιμοποιείται πλέον στα επίσημα κρατικά έγγραφα.

Με την αποκάλυψη ασχολήθηκαν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το περιοδικό Israel Today που αναπαρήγαγε τα λεγόμενα του αιγύπτιου ΥΠΕΞ στο τεύχος Μαϊου 2010 στη σελίδα 3 σε άρθρο του δημοσιογράφου Aviel Schneider για την καταστροφική πολιτική του Obama. Μάλιστα, οι ισραηλινοί με δημοσιεύματα τους τόνιζαν ότι η στάση των ΗΠΑ απέναντι τους (το Ισραήλ υπήρξε παραδοσιακός σύμμαχος των Αμερικάνων) είχε αλλάξει καθώς η Ουάσιγκτον θεωρούσε πως η κυβέρνηση Νετανιάχου με την πολιτική της έβλαπτε τα αμερικάνικα συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Ευθύνες απέδωσαν και στον τότε επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγό David Petraeus ο οποίος είχε κατηγορήσει το Ισραήλ για αδιαλλαξία στην επίλυση της σύγκρουσης με τους Παλαιστίνιους, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Στο Κάιρο στις 4 Ιουνίου 2009, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα κατά τους πρώτους μήνες της προεδρίας του. Στην ομιλία του απευθυνόμενος στο ισλαμικό κοινό είπε ότι το Ισλάμ είναι γνωστό σε τρεις ηπείρους.

Petraeus Gate: το ξεκαθάρισμα
Σε μια κρίσιμη προεκλογική στιγμή για τον Barack Obama, λίγο πριν την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο και δυο μήνες μετά την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Βεγγάζη, η αμερικάνικη κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το σκάνδαλο Petraeus. Ο στρατηγός David Petraeus μετά από μακριά θητεία στο Αφγανιστάν είχε επιστρέψει στην πατρίδα αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθυντή της CIA(υπήρξε προσωπική επιλογή του Barack Obama). Ο Petraeus που είχε δεχτεί διθυραμβικά σχόλια από τα αμερικάνικα ΜΜΕ αλλά και τους συναδέλφους του (αρκετοί τον χαρακτήριζαν ως αποτελεσματικότερο από τον προκάτοχο του Leon Panetta) εμπλέκεται σε ροζ σκάνδαλο και παραιτείται με συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση του, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την επίθεση στην πρεσβεία στη Βεγγάζη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως λίγες μέρες πριν την παραίτηση του, ο Petraeus είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιων των επιτροπών πληροφοριών του κογκρέσου και της Γερουσίας σχετικά με τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.


Πληροφορίες έλεγαν πως η κατάθεσή του θα έφερνε στο φως της δημοσιότητας τα ελλειπή μέτρα προστασίας στην αμερικανική πρεσβεία αλλά και την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών να ενημερώσουν έγκαιρα για τους κινδύνους. Άλλοι, πάλι πίστευαν πως η εξέταση ενδέχεται να έφερνε στο φως σημαντικές πληροφορίες για τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με ακραία ισλαμικά στοιχεία και τρομοκρατικές οργανώσεις καθώς και τον περίεργο ρόλο της Hilary Clinton, που ήταν υπουργός εξωτερικών εκείνη την περίοδο.Θεωρείται ότι ο Petraeus υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα της αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και της στροφής του Αμερικανού προέδρου προς τον Αραβικό κόσμο. Ο ίδιος, εξάλλου, είχε προκαλέσει την οργή των Ισραηλινών όταν τον Μάρτιο του 2010 σε κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας δήλωσε πως οι προκλήσεις και τα αντι-αμερικανικά αισθήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι αποτέλεσμα της εύνοιας που δείχνουν προς το Ισραήλ.Παράλληλα όπως αποκάλυψαν οι New York Times τον Φεβρουάριος του 2013 η τότε ΥΠΕΞ Hilary Clinton (που στην αρχή της δεύτερης θητείας του Obama παραιτήθηκε) και ο David Petraeus είχαν ετοιμάσει, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πριν την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία, σχέδιο για τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών σύρων ανταρτών.

Το εν λόγω σχέδιο προέβλεπε την αξιολόγηση αντικαθεστωτικών οργανώσεων και τη μετέπειτα παροχή εκπαίδευσης και εξοπλισμού σε ορισμένους μαχητές, σε συνεργασία με συμμαχικές χώρες.

Το επίμαχο δημοσίευμα ανέφερε, επίσης, ότι ο Λευκός Οίκος αντιμετώπισε με επιφυλάξεις την πρόταση Clinton -Petraeus, την οποία και απέρριψε τελικώς λόγω ανησυχιών πως μία τέτοια πρωτοβουλία θα ενέπλεκε τις ΗΠΑ στη Συριακή σύρραξη, και επειδή υπήρχαν φόβοι πως ο οπλισμός θα κατέληγε σε λάθος χέρια. Συνδυάζοντας την πρόταση αυτή με τις αναταραχές που προκάλεσαν τη δολοφονία του αμερικανού πρέσβη αλλά και την έρευνα για τα αίτια της αιματηρής επίθεσης, πολλοί είναι εκείνοι που θεώρησαν ότι μεταξύ CIA και State Department, δηλαδή Petraeus και Clinton, είχε αναβιώσει ένα νέο Back Channel όπως συνέβαινε επί Kissinger. Υπενθυμίζουμε ότι ο Kissinger επί προεδρίας Nixon είχε τη δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με τη CIA στέλνοντας εντολές χωρίς προηγουμένως να ενημερώνει τον Λευκό Οίκο. Οι διευρυμένες αυτές δυνατότητες δόθηκαν στον Κissinger από τον Nixon γιατί φοβόταν τους Κennedy. Επομένως πολλές από τις εντολές που έδινε την εποχή εκείνη το State Department δεν είχαν την έγκριση του ίδιου του Αμερικανού προέδρου.


Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως ο στρατηγός Petraeus ήταν από τα τελευταία κάστρα των νεοσυντηρητικών που επιθυμούσε να αποδομήσει η κυβέρνηση Οbama για να αλλάξει πλήρως την εξωτερική της πολιτική. Κάτι που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ευσταθεί γιατί δεν συνάδει με το γεγονός ότι ο ίδιος ο Obama τον είχε επιλέξει για τη θέση του διευθυντή της CIA.Θεωρείες συνομωσίας με ρεπουμπλικάνικο άρωμα;


Οι υποστηριχτές του Αμερικανού προέδρου αντικρούουν όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς περί μουσουλμανικής ανοχής και χαρακτηρίζουν ως μυθεύματα όσα λέγονται για την ισλαμική επιγραφή στο δαχτυλίδι του Obama. Τονίζουν πως όλα αποτελούν ένα τέχνασμα των αντιπάλων του για να βρουν ένα κρυμμένο μήνυμα εκεί που δεν υπάρχει. Εξηγούν,μάλιστα πως οι εικόνες που χρησιμοποιούνται για να απεικονίσουν την ισλαμική επιγραφή του δαχτυλιδιού είναι είτε θολές, είτε πλάνα χαμηλής ανάλυσης που ελήφθησαν από μακρινή απόσταση και παραποιούν τα σχήματα.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών τηρείται σιγή ιχθύος για την πίστη του προέδρου και αρκετοί είναι εκείνοι που ξεκαθαρίζουν πως όλη αυτή η προσπάθεια είναι κατευθυνόμενη από την ακραία πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων, το αποκαλούμενο Tea Party, οι οποίοι από το τέλος της πρώτης θητείας του Obama έχουν ξεκινήσει εναντίον του έναν ανελέητο αγώνα με δημοσιεύματα, άρθρα και διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης με απώτερο σκοπό την εκλογική αναμέτρηση του 2016, όπου επιθυμούν ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου να είναι Ρεπουμπλικάνος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των αδερφών David |και Charles Koch, οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του Tea Party, και ταυτόχρονα οι μεγαλύτεροι εχθροί του Οbama, που στην εκλογική αναμέτρηση των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου έριξαν περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτώντας περισσότερες από 44.000 προεκλογικές διαφημίσεις.

Οι επιθέσεις, όμως, δεν έχουν μόνο άρωμα ρεπουμπλικάνων καθώς επικριτικός με τον Αμερικανό πρόεδρο παρουσιάστηκε και ο προκάτοχος του Petraeus. O πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Οbama και πρώην επικεφαλής της CIA, Leon Panetta, δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική προς τον Αμερικανό πρόεδρο τόσο μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου (Wotrhy Fights ), όσο και κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην USA Today. Εκτίμησε πως τα λάθη των τριών τελευταίων ετών που έχει κάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, θα έχουν ως αποτέλεσμα η μάχη κατά των τζιχαντιστών να διαρκέσει ακόμη και 30 χρόνια.Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κατάσταση αυτή δεν αποκλείεται να επεκταθεί στη Λιβύη, τη Νιγηρία, τη Σομαλία και την Υεμένη.
Τόνισε, μάλιστα, πως ο Οbama αγνόησε τις προτάσεις για άμεσο εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών στην αρχή της εξέγερσης κατά του Assad, πρόταση που όλως τυχαίως συμπίπτει με την πρόταση Clinton - Petraeus. Σύμφωνα με αναλυτές στις ΗΠΑ o Panetta φαίνεται να έχει συμμαχήσει με την πρώην πρώτη κυρία και υπουργό εξωτερικών, την ώρα που Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι αναδιπλώνονται και ετοιμάζονται για το 2016.

Σ΄αυτή την κρίσιμη στιγμή τόσο για το μέλλον των ΗΠΑ, καθώς καλούνται να βρουν τη θέση τους στο νέο Ψυχρό Πόλεμο όσο και για την υστεροφημία του, ο Barack Obama θα ακολουθήσει το δικό του μοναχικό δρόμο μέχρι και την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2016 που θα φέρει το νέο ένοικο στο Λευκό Οίκο. Έναν ένοικο που όπως φαίνεται δεν θα δείξει την ίδια ανοχή στο Ισλάμ.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας και του εκάστοτε αρθρογράφου.

1 comments:

Μπραβο για την δημοσιευση,εστω και αν είναι πλεον αργα αφου ο Χουσειν αποσύρεται.
Εκτος από αυτην την φωτο υπαρχει και άλλη με την ιδια κινηση πανω στο κοκκινο χαλι της υποδοχης του στο αεροδρομιο στο Ριαντ όταν εφτασε εκει για επισημη επισκεψη στην Σ.Αραβια.

*** Internet News ***