Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Βαθαίνει η κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ....

30-9-16
Γράφει ο Πάνος Ιγνατίου

Ομοβροντία αντιαμερικανικών καταγγελιών και αποκαλύψεων από υψηλόβαθμούς ρώσους αξιωματούχους και θεσμούς διατυπώθηκαν νωρίς σήμερα. 

« Oι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να διαχωρίσουν την αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης στη Συρία. Έχουμε ολοένα και περισσότερο λόγους να πιστεύουμε ότι το σχέδιό τους ήταν να συντηρήσουν την Jabhat al Nura και να τη ενισχύσουν για ενδεχόμενη πραγματοποίηση του πλάνου B όταν θα είναι καιρός για ανατροπή του συριακού καθεστώτος», κατήγγειλε ο Sergueï Lavrov. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους επέμεινε.

Το ρωσικό Υπ.Άμυνας ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι αμερικανοί στρατιωτικοί ειδήμονες άτυπα σχεδιάζουν και καθοδηγούν τις επιχειρήσεις των ενόπλων στη Συρία και κυρίως στο Χαλέπι


Ο εκπρόσωπος τύπου του εν λόγω υπουργείου ο στρατηγός Igor Konachenkov είπε: 
« Γνωρίζουμε καλά που και πώς οι αμερικανοί στρατιωτικοί ειδήμονες συμμετέχεουν ανεπίσημα στο σχεδιασμό και στην καθοδήγηση των ένοπλων επιχειρήσεων στη Συρία και ειδικότερα στο κυβερνείο του Χαλεπίου» , γνωστοποιώντας ότι η Washington παραδέχθηκε ότι η αντιπολίτευση είναι μια ομάδα τρομοκρατών μ΄εξαρτήσεις από αυτούς.

Παράλληλα μια στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία έστειλε επιπλέον αριθμό μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Hmeimim στη Λαττάκεια.

Όπως μεταφέρει η ρωσική εφημερίδα ” Izvestia” η πηγή αποκάλυψε ότι η Ρωσία απέστειλε έναν αριθμό αεροασκαφών ”Su-24” και ”Su-34” στην αεροπορική βάση Hmeimim, που χρησιμοποιείται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία

Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitri Peskov, δήλωσε χθες ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται κατά των τρομοκρατών και να διοχετεύει την απαραίτητη υποστήριξη στο συριακό στρατό.Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα τέλους των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία ούτε ένα προκαθορισμένο πλαφόν.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***