Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Συρία: Οι δυνάμεις Άσαντ πολιορκούν ξανά το Χαλέπι

5-9-16Yπό πολιορκία από τις δυνάμεις Άσαντ τελούν οι συνοικίες του Χαλεπίου που ελέγχονται από τους τους αντάρτες. Οι δυνάμεις του Άσαντ κατέλαβαν τρεις στρατιωτικές ακαδημίες, που είχαν πέσει εδώ και έναν μήνα στα χέρια των ανταρτικών δυνάμεων.


Οι τρεις στρατιωτικές ακαδημίες βρίσκονται στα νότια περίχωρα του Χαλεπίου, της κάποτε οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας. Με την κατάληψή τους, κλείνει ερμητικά κάθε δίοδος τροφοδοσίας των συνοικιών που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών στις οποίες κατοικούν 250.00 άνθρωποι. Το Χαλέπι είναι κομμένο στα δύο από τον Ιούλιο 2012, χωρισμένο στις δυτικές συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος και τις ανατολικές συνοικίες που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών.

Στις 6 Αυγούστου, οι αντάρτες, με τη βοήθεια του Μετώπου Φάτεχ αλ-Σαμ εκδίωξαν τις δυνάμεις της Δαμασκού από το νότιο τμήμα του Χαλεπίου και έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους που είχε αρχίσει από τις 17 Ιουλίου. Από τότε, ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη των Δυνάμεων Εθνικής Αμυνας, των μαχητών της λιβανικής Χεζμπολάχ και των Ιρανών, καθώς και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, προσπαθούσε αδιάκοπα να ανακαταλάβει τις χαμένες του θέσεις στο Χαλέπι.

Η νίκη αυτή του καθεστώτος της Δαμασκού έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Ρωσία, ο βασικός του σύμμαχος, υπαναχωρεί ως προς ορισμένα σημεία στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Συρία, καθιστώντας αδύνατη βραχυπρόθεσμα συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο δυνάμεις
.

Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***