Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γκάμπριελ: Ο Πούτιν ζητά από τις ΗΠΑ να προστατεύσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

22-9-16

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στη Μόσχα, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ζητά από τις ΗΠΑ να προστατέψουν τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ρωσία και ΗΠΑ είναι αντίθετες για την ευθύνη της καταστροφής από επίθεση σε αυτοκινητοπομπή κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία διέκοψε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα.


Οι ΗΠΑ λένε ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, κάτι που αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή, όταν έγινε η επίθεση.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πούτιν για περίπου μία ώρα, υποστήριξε ότι ο Ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επανεγκατάσταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Αντικαγκελάριο, η επιθυμία του Πούτιν είναι «να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία με τις δικές της δυνάμεις για την παρακολούθηση τέτοιων αποστολών, αλλά να συμμετέχουν και οι ΗΠΑ».

Όπως είπε, «αυτό αποτελεί μία από τις μεγάλες διαφωνίες - ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό - τουλάχιστον μέχρι στιγμής». Ο Γκάμπριελ προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να χρησιμοποιήσει το κύρος του για να πείσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να αποκλιμακώσει την ένταση στη Συρία.

Η Γερμανία εκτιμά ότι ο συριακός στρατός συμμετείχε στην επίθεση, είπε ο Γκάμπριελ στον Πούτιν. "Ασφαλώς δεν συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα", δήλωσε στον Τύπο ο Γκάμπριελ.Οι χώρες που απαρτίζουν τη Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας (ISSG) θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου Ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσαν διπλωμάτες, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία προσπαθούν να περισώσουν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας.


Πηγή:skai.gr


*** Internet News ***