Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τουσκ: Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το μήνυμα του Brexit

14-9-16Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν το μήνυμα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, στην επίσημη πρόσκληση που τους απέστειλε για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 στην Μπρατισλάβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Τουσκ αναφέρει στην επιστολή του ότι «θα ήταν μοιραίο λάθος να υποθέσουμε ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ένα αποκλειστικά βρετανικό θέμα. Παράλληλα χαρακτηρίζει τη βρετανική ψήφο ως «μια απελπισμένη προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά εκατομμύρια Ευρωπαίους».Ο κ. Τουσκ θέτει ως θέματα πρωταρχικής σημασίας για την επερχόμενη Σύνοδο, την ασφάλεια και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνει μήνυμα στους ηγέτες «να είναι πιο υπεύθυνοι, απέχοντας από τις συνεχείς κατηγορίες οι οποίες στοχεύουν την Ένωση». Από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ζητεί να «υποστηρίζουν τις προτεραιότητες που συμφωνούνται μεταξύ των κρατών μελών και να μην επιβάλλουν τις δικές τους».

Τέλος, προειδοποιεί τους ηγέτες πως συνθήματα, όπως «καλύτερη Ευρώπη», «λιγότερη Ευρώπη» ή «περισσότερη Ευρώπη» κινδυνεύουν τελικά να καταλήξουν στο «όχι άλλη Ευρώπη».Πηγή:skai.gr 

*** Internet News ***