Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τρομοκρατία, αλλά όχι DAESH «βλέπουν» οι Αρχές στη Νέα Υόρκη

18-9-16
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η έκρηξη στο Μανχάταν που τραυμάτισε 29 άτομα «είναι προφανώς πράξη τρομοκρατίας» αν και δεν φαίνεται «να συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία».

«Μία έκρηξη βόμβας στη Νέα Υόρκη πρόκειται προφανώς για πράξη τρομοκρατίας» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πολύ, πολύ αρχικό στάδιο».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν βρέθηκε σύνδεση με το DAESH» και τόνισε ότι καμία ξένη τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου. Αστυνομικοί οι οποίοι ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης ανακάλυψαν δεύτερο ύποπτο αντικείμενο που χαρακτηρίζουν ως «ενδεχόμενο εκρηκτικό μηχανισμό».«Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε αυτή την ώρα ότι υπάρχει άλλη άμεση απειλή» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας, πάντως, ότι 1.000 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της εθνοφρουράς θα περιπολούν σε σταθμούς του μετρό, σε αεροδρόμια και σε στάσεις λεωφορείων.
Ο Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έκρηξη στο Μανχάταν και σε εκείνη στο Νιού Τζέρσι, καθώς πρόκειται για διαφορετικά είδη εκρηκτικών μηχανισμών.

«Θα βρούμε όποιον έβαλε αυτές τις βόμβες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Τελεία» σημείωσε ο Κουόμο.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτά τα είδη απειλής να αναστατώσουν τη ζωή μας στη Νέα Υόρκη» επισήμανε ο Κουόμο. «Αυτό θέλουν να κάνουν. Δεν θα τους αφήσουμε. Έχουμε ελευθερία, έχουμε δημοκρατία, δεν θα τους επιτρέψουμε να το στερήσουν αυτό από εμάς» είπε.

ΠΗΓΗ: in.gr,ΑΠΕ 

*** Internet News ***