Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Deutsche Bank. Πιθανό το σενάριο bail-in

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Deutsche Bank. Πιθανό το σενάριο bail-in


26.9.2016

Η παρέμβαση προ ωρών από την Α. Μέρκελ στο θέμα της Deutsche Bank και η κατηγορηματική στάση πώς δεν θα υπάρξει bail-in θυμίζει την φράση πώς "υπάρχουν τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν". Όμως αυτή την φορά μπορεί να μην επαληθευτεί.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε προς το παρόν κάθε κρατική βοήθεια για την Deutsche Bank AG , ειδικά πριν τις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017 αναφέρει το FOCUS, επικαλούμενo αξιωματούχους της κυβέρνησης.

H Άγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να αποδεχτεί από δημόσιο βήμα το νομικό αδιέξοδο της τράπεζας με το Τμήμα Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου μπορεί να ζητήσει 14 δισεκατομμύρια $ σε κυρώσεις κατά των επιχειρήσεων με υποθήκη τίτλους της Deutsche Bank.

Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την DB καθώς αν όντως επιβληθεί το πρόστιμο στο σύνολο του, τότε η έκθεση του τραπεζοπιστωτικού ιδρύματος που φτάνει τα 2,6 τρις $ θα οδηγήσει μαθηματικά σε κούρεμα καταθέσεων ενώ ήδη αυτή την στιγμή η ίδια δέχεται τρομερές πιέσεις με ραγδαία πτώση της μετοχής της.

Η δήλωση της Α. Μέρκελ για καμία βοήθεια μπορεί αυτή την στιγμή να έχει μια "προστατευτική" εικόνα για την τράπεζα, υποδηλώνοντας έμμεσα οτι μπορεί να ανταπεξέρθει, όμως επί της ουσίας, ειδικοί οικονομολόγοι θεωρούν πώς θα προσπαθήσει μέσω των υπάρχοντων οδών να προκαλέσει ανακεφαλαιοποίηση της και αναχρηματοδότηση της έτσι ώστε να μην πληγωθεί η Γερμανική οικονομία.

Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά ακόμα και ουδείς γνωρίζει με σιγουριά τι θα προκύψει τις επόμενες μέρες.

πηγές:

Focus
ZeroHedge
FT
Bloomberg


Geopolitics Editorial Team

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***