Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εκτός ατζέντας Μέρκελ - Ομπάμα η Deutsche Bank

30-9-16

Η Deutsche Bank δεν βρέθηκε στην ατζέντα της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες Πέμπτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η συζήτηση με τον Ομπάμα αφορούσε την Ουκρανία και τη Συρία και όχι άλλα θέματα», δήλωσε η εκπρόσωπος σε τακτική συνέντευξη τύπου στο Βερολίνου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ζητήσει από την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα αποζημιώσεις ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φερόμενες παρανομίες στην πώληση επενδυτικών προϊόντων. Η τράπεζα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να καταβάλει τίποτα κοντά σε αυτό το ποσό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank έχει διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσίευμα του περιοδικού Focus ότι έχει ζητήσει επέμβαση της κ. Μέρκελ για το θέμα, ενώ η γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διέψευσε δημοσίευμα της Die Zeit που την ήθελε να επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης για την τράπεζα.

Η μετοχή της τράπεζας έχει υποστεί μεγάλες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες και έχει πάνω από το 50% της αξίας της από τις αρχές του έτους.


Πηγή:skai.gr,ΑΠΕ, REUTERS

*** Internet News ***