Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθη δημοσιογράφος που έκανε κριτική στον Mαδούρο

6-9-16Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βενεζουλέλα καθώς γνωστός δημοσιογράφος συνελήφθη μετά την δημοσίευση ενός βίντεο που έδειχνε δεκάδες πολίτες να αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο της χώρας και διάδοχο του Ούγκο Τσάβες.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πρόκειται για τον Braulio Jatar, διευθυντή της εφημερίδας "Reporte Confidencial", ενώ η είδηση έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις καθώς ο ίδιος κατέχει διαβατήριο Χιλής ενώ η αδερφή του, Ana Julia Jatar, εκδίδει την εφημερίδα της Βοστόνης "El Planeta" στην ισπανική γλώσσα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει μάλιστα το γεγονός ότι συγγενείς του δημοσιογράφου καταγγέλλουν ότι "απήχθη ενώ πήγαινε στο γραφείο του" και από εκείνη τη στιγμή έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ενώ αρχικά δεν ανακοίνωνε τους λόγους της σύλληψης ούτε το σημείο όπου κρατείται, στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι βρέθηκε στην κατοχή του μια βαλίτσα με μετρητά, υποστηρίζοντας πως ο δημοσιογράφος συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Ana Julia Jatar, αδελφή του, είπε ότι οι αρχές αρνήθηκαν να παραλάβουν απ΄την ίδια φάρμακα για τον δημοσιογράφο, ο οποίος πάσχει από χρόνια υπέρταση.

Η σύλληψη του Jatar αποτέλεσε αντικείμενο ανησυχίας. Μάλιστα χθες ομάδα πολιτικών της Χιλής πολιτικοί ζήτησαν με δήλωση τους την άμεση απελευθέρωσή του.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της Χιλής εξέφρασε την ανησυχία του:"Το προξενείο μας και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε αναμονή", δήλωσε ο Heraldo Muñoz, υπουργός Εξωτερικών της Χιλής.

Η Silvia Martinez, σύζυγος του Jatar, είπε ότι η σύλληψη του έχει ως σκοπό να ενσταλάξει τον τρόμο. "Θέλουν να φιμώσουν τον λαό της Βενεζουέλας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα ακόμη πολιτικό κρατούμενο στη χώρα, ο αριθμός των οποίων έχει ανέει στους 93. 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

*** Internet News ***