Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Mea culpa» από το επιτελείο Κλίντον για την «μυστική» πνευμονία


Αναγνωρίζει το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον ότι θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα το επεισόδιο με την υγεία της από πλευράς ταχύτερης ενημέρωσης, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα πέραν της πνευμονίας και ενδεχομένως έως τα τέλη της εβδομάδας θα έχει επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ... τρίβει τα χέρια του, τονίζει ότι η υγεία (της Κλίντον) είναι «ένα θέμα» και προαναγγέλλει ότι θα δημοσιοποιήσει το δικό του ιατρικό ιστορικό...

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χίλαρι Κλίντον διαβεβαίωσε ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν υποφέρει από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, παρά μόνο από πνευμονία..

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που δεν έχει γνωστοποιηθεί» δήλωσε ο Μπράιαν Φάλον στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, σημειώνοντας ότι νέες ιατρικές εκθέσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

«Πιστεύω ότι έως τα μέσα ή το τέλος της εβδομάδας θα επιστρέψει στην [προεκλογική] εκστρατεία» επισήμανε ο Μπράιαν Φάλον.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πρώην υπουργού Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν έχασε τις αισθήσεις της κατά την αδιαθεσία που ένιωσε λόγω αφυδάτωσης και της ζέστης, που την ανάγκασε να αποχωρήσει άρον-άρον από την τελετή προς τιμή των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 την Κυριακή το πρωί στη Νέα Υόρκη.

Αναγνώρισε δε το σφάλμα της έλλειψης επικοινωνίας σχετικά με το επεισόδιο της Χίλαρι Κλίντον, καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες προκειμένου το επιτελείο της Κλίντον να δημοσιεύσει ένα δελτίο Τύπου με το οποίο αποκάλυπτε ότι η πολιτικός υποφέρει από πνευμονία, η οποία διεγνώσθη την Παρασκευή και τηρήθηκε μυστική έως την Κυριακή το βράδυ.

«Εκ των υστέρων, θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση και να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες ταχύτερα» υπογράμμισε.

Τη Δευτέρα η Χίλαρι Κλίντον ξεκουράζεται στην οικία της στο Τσαπάκουα, κοντά στη Νέα Υόρκη. Ματαίωσε τις εμφανίσεις της που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο στην Καλιφόρνια.

Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία δήλωσε πως «η υγεία είναι ένα θέμα» και ανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει σύντομα λεπτομερείς πληροφορίες για τη δική του υγεία.

«Ελπίζω απλώς ότι θα γίνει καλά και θα επιστρέψει στην κούρσα, και θα τη δούμε στο ντιμπέιτ» δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεφωνική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Όταν ρωτήθηκε αν η υγεία των υποψηφίων είναι ένα θέμα, ο Τραμπ απάντησε: «Νομίζω πως είναι ένα θέμα. Πράγματι... την προηγούμενη εβδομάδα έκανα εξετάσεις και... όταν βγουν τα αποτελέσματα θα δώσω στη δημοσιότητα πολύ, πολύ ειδικά στοιχεία» ανέφερε.



Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***