Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

To Κρεμλίνο πανηγυρίζει την κάλπη «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Πούτιν19-9-16

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη Ρωσία ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν, οι επικριτικές σε αυτόν δυνάμεις δεν κατάφεραν καν να μπουν στη Δούμα και το Κρεμλίνο -παρά την υψηλή αποχή- δεν κρύβει την ικανοποίησή του, μιλώντας για «εντυπωσιακή ψήφο εμπιστοσύνης» στον πρόεδρο.

«Είναι ολοφάνερο ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων εξέφρασαν ουσιαστικά την υποστήριξή τους στον πρόεδρο» ανέφερε η ρωσική προεδρία το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Για άλλη μία φορά, ο πρόεδρος έλαβε μία τόσο εντυπωσιακή ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Ο Πέσκοφ πάντως αρνήθηκε να πει εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2018. Η δημοτικότητά του στις ρωσικές δημοσκοπήσεις εμφανίζεται σε υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα μετά την προσάρτηση της Ουκρανίας -και παρά τις δυσκολίες στη ρωσική οικονομία.

Tα οριστικά αποτελέσματα της Κυριακής ενισχύουν στις 343 έδρες, σε σύνολο 450, όσες ελέγχονται από την «Ενωμένη Ρωσία». Στην απερχόμενη Δούμα, οι έδρες του βρίσκονταν στις 238.

Η εκλογική συμμετοχή ωστόσο πλησίασε με δυσκολία το μισό: Το 48% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πήγαν τελικά στα εκλογικά τμήματα, σημαντική μείωση σε σχέση (και) με τις προηγούμενες εκλογές που είχε ανέλθει σε 60%.

Τα υπόλοιπα τρία κόμματα που μπαίνουν στη Δούμα -οι Κομμουνιστές, το LDPR και η Δίκαιη Ρωσία- τείνουν να ψηφίζουν μαζί με την Ενωμένη Ρωσία σε κρίσιμα ζητήματα και αποφεύγουν τις ευθείες επικρίσεις στον Πούτιν.

πηγή:in.gr

*** Internet News ***