Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Τουρκία: Πάνω από 35.000 οι συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

23-10-16
Την ώρα που ο "σουλτάνος" Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεκινήσει μια επικοινωνιακή πολιτική που αγγίζει ευαίσθητα ζητήματα (σύνορα/Συνθήκη της Λωζάνης κλπ) στο εσωτερικό της γειτονικής Τουρκίας το αποτέλεσμα του "πογκρόμ" έχει ως τώρα φέρει 35.000 συλλήψεις ανθρώπων και συνολικά 82.000 έρευνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας, 26.000 αφέθηκαν ελεύθεροι «υπό δικαστικό έλεγχο», διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ομιλία του χθες βράδυ στο Αφιόν Καραχισάρ, μεταδίδουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του, ότι ενορχήστρωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές κύμα εκκαθαρίσεων για την εκδίωξη όλων όσοι πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν. Μέσα μαζικής ενημέρωσης, δικαστικό σύστημα, στρατός, εκπαίδευση. Οι εκκαθαρίσεις αφορούν όλους τους τομείς, κάτι που επικρίνεται από τη Δύση.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***