Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ο Πούτιν εκκενώνει μία περιοχή 40 εκατ. κατοίκων για άσκηση. Συναγερμός στη Δύση.

5-10-16Μόσχα και Ουάσιγκτον διέκοψαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, αλληλοεκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες. Το ΝΑΤΟ έχει μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη ρωσική μεθόριο. Οι ηγέτες των χωρών της Βαλτικής κατονομάζουν το Κρεμλίνο ως τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο και απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Τα παραπάνω αποτελούν γεγονότα που έχουν συμβεί. Από τις 4 Οκτωβρίου, ωστόσο, η Δύση έχει έναν ή πολλούς παραπάνω λόγους να ανησυχεί. Με διαταγή του Βλάντιμιρ Πούτιν, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν ευρεία στρατιωτική άσκηση, εκκενώνοντας μία περιοχή 40 εκατ. κατοίκων!Σκοπός της άσκησης είναι να εφαρμοστεί το σχέδιο για την αντιμετώπιση πολεμικής κρίσης σε περίπτωση πυρηνικού, βιολογικού ή χημικού πολέμου! Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 του ίδιου μήνα. Δυνάμεις αντιμετώπισης πυρηνικών και χημικών στοιχείων, έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση της πρωτοφανούς άσκησης.

Πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι θα μετακινηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ πάνω από 200.000 διασώστες θα τους κατευθύνουν και θα ενεργήσουν όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 50.000 στρατιώτες και οχήματα με πλήρη εξοπλισμό, ενώ θα υπάρξει υποστήριξη και από εναέρια μέσα.Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «σκοπός της άσκησης είναι να εκπαιδευτούν οι οργανώσεις, αλλά και οι πολίτες μας στην άμυνα, αλλά και στη διαχείριση μίας κατάστασης. Το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε τρία στάδια: ενημέρωση-ευαισθητοποίηση, σχεδιασμό και εκκένωση».

«Η άσκηση θα τσεκάρει την προστασία σε επίθεση με ραδιενέργεια, χημικά και βιολογικά όπλα, σε προσωπικό και μαζικό επίπεδο. Η ασφάλεια από τη φωτιά, η άμυνα των πολιτών και η ανθρώπινη προστασία σε δημόσια κτήρια, αποτελεί επίσης ένα κομμάτι το οποίο θα εφαρμόσουμε και θα τσεκάρουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το 2013, σε μία αντίστοιχη άσκηση, αλλά σε σαφώς διαφορετικό κλίμα, η ρωσική κυβέρνηση είχε εκκενώσει μία περιοχή 60 εκατ. κατοίκων, προκειμένου να ελέγξει την ετοιμότητα των υπηρεσιών της.Η Δύση παρακολουθεί τις κινήσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν σε όλα τα μέτωπα, τη στιγμή που οι φωνές για τα επεκτατικά πλάνα της Μόσχας ολοένα και αυξάνουν. Αναλυτές αναρωτιούνται. Πού θα καταλήξει η νέα εποχή του «ψυχρού πολέμου;», εν μέσω μίας μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και με ανοιχτά μέτωπα όπως το συριακό, το προσφυγικό, την τρομοκρατία και τις επιθετικές κινήσεις και δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στρέφεται προς τη Μόσχα;

Πηγή:Πρώτο Θέμα

*** Internet News ***