Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

AT&T ο αποτελεσματικός εταίρος της NSA αγοράζει την TIME WARNERΑλλάζει άρδην το τηλεοπτικό status quo στις ΗΠΑ


Σε ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία, η κορυφαία πάροχος τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, η AT&T εξαγόρασε την Time Warner για πάνω από $80 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για την εταιρία που έχει υπό την αιγίδα της τις Warner Bros, DC Entertainment, Warner Interactive, Hanna-Barbera Productions, τα καλωδιακά δίκτυα TBS, TNT, HBO, CNN και Cartoon Network, καθώς και τα ελεύθερης λήψης CBS και The CW. Μόλις πέρυσι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών εξαγόρασε την DirecTV για $48.5 δισεκατομμύρια.

Ποιος είναι ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιώνΗ AT & T Inc είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταρεία τηλεπικοινωνιών και η οποία εδρεύει στο Whitacre Tower στο κέντρο του Ντάλας στο Τέξας . Η AT & T είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας υπηρεσιών και ο μεγαλύτερος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και παρέχει επίσης ευρυζωνική συνδρομητική τηλεόραση μέσω του DirecTV .


Από το 2016 είναι επίσης η 17η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, με 130,4 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας.


Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός σε πολιτικές εκστρατείες Ηνωμένες Πολιτείες η οποία έχει συνεισφέρει περισσότερα από 47.700.000 $ από το 1990, εκ των οποίων το 56% πήγε στους Ρεπουμπλικάνους και το 44% πήγε στο Δημοκρατικούς.Το 2005, η AT & T ήταν μεταξύ των 53 εταιρειών που συνέβαλε τα μέγιστα στη δεύτερη ορκωμοσία του Προέδρου George W. Bush.

Παρά την σαφή υποστήριξή της στους Ρεπουμπλικάνους, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανού Κόμματος Donald Trump |δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, θα μπλοκάρει τη συμφωνία. «Σημαίνει πολλή συγκέντρωση στα χέρια των λίγων», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Snowden ήταν ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός εταίρος για την κατασκοπεία των επικοινωνιών. Η εταιρεία επέτρεψε στην NSA να έχει πρόσβαση σε δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που ανταλλάχθηκαν στο αμερικανικό έδαφος, μεταξύ των οποίων και τα mails από την έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στην οποία η ATT παρέχει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο


Με την NSA συνεργάστηκαν επίσης οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών Verizon και MCI (η οποία εξαγοράστηκε από την Verizon το 2006).

Η ATT άρχισε το 2011 να παρέχει καθημερινά στην NSA περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο στοιχεία από κινητά τηλέφωνα. Ο στόχος ήταν να εξασφαλιστεί μια "επιχειρησιακή" ροή "πριν από την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου",

Η εξαγορά της χρονιάς

Η εταιρεία AT&T θα αποκτήσει έλεγχο στη μετάδοση των τηλεοπτικών σταθμών HBO και CNN, του κινηματογραφικού στούντιο Warner Bros, της DC Comics  και άλλων δημιουργών περιεχομένου ψυχαγωγίας.


«Μία τόσο μεγάλη συγχώνευση σε αυτή τη βιομηχανία απαιτεί διεξοδική εξέταση και έλεγχο», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ. «Θα εξετάσω λεπτομερώς τι μπορεί να σημαίνει αυτή η συγχώνευση για τους καταναλωτές και την τσέπη τους», τόνισε ο ίδιος.Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News 


*** Internet News ***