Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

«Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα»- προκλητικός τίτλος της BILD


21-10-16


Ιδιαίτερα προσβλητικός για τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ο τίτλος άρθρου που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η γερμανική εφημερίδα Bild χθες το απόγευμα, ενόψει της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ σήμερα Παρασκευή.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα έδωσε στο σημερινό τετ-α-τετ τον χαρακτηρισμό «η επιστροφή του επαίτη Έλληνα», εξηγώντας οτι ο Τσίπρας θα θέσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα του κουρέματος του χρέους «για το πτωχευμένο κράτος του».

«Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε κακή στιγμή», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, εξηγώντας ότι «η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει ακόμα στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ξανά φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο».

Ειδική αναφορά κάνει η Bild και στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο, γράφοντας πως «η Ουάσινγκτον βλέπει στο πρόσωπο της Ελλάδας έναν στρατηγικό εταίρο πριν από τη Μέση Ανατολή».

*** Internet News ***