Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: Η Ρωσία καθοδηγεί εκστρατεία χάκινγκ για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές

9-10-16
Επίσημο κατηγορώ εναντίον της Ρωσίας ότι βρίσκεται πίσω από μία μεγάλη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσων έχοντας ως στόχο να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση Ομπάμα εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει ευθύνες για τις επιθέσεις στον κύκλο του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι με βάση το εύρος και τη σοβαρότητα των περιστατικών μόνο «ανώτατοι αξιωματούχοι» στη Μόσχα θα μπορούσαν να έχουν δώσει έγκριση για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Οι μυστικές υπηρεσίες ων ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση «ότι η ρωσική κυβέρνηση καθοδήγησε» τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον λογαριασμών e-mail που ανήκουν σε θεσμούς και πολιτικές οργανώσεις, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και το γραφείο του διευθυντή πληροφοριών για την ασφάλεια των εκλογών.

Το Κρεμλίνο απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες ως ανοησίες. Ο κ. Πούτιν έχει στο παρελθόν αρνηθεί ρωσική εμπλοκή στα χάκινγκ.

Ένας από τους επιφανέστερους στόχους των χάκερ ήταν το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, που είδε εσωτερικά e-mail του να δίνονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου του, όπου επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία της χώρας.

Μεταξύ άλλων, τα e-mail καταδείκνυαν ότι ανώτερα κομματικά στελέχη υποστήριζαν την εκστρατεία Κλίντον σε βάρος του μοναδικού άλλου διεκδικητή του Δημοκρατικού χρίσματος, του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, γεγονός που προκάλεσε ρήγματα στην ενότητα της παράταξης.

Η αμερικανική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στις πρόσφατες παραβιάσεις εκλογικών ηλεκτρονικών συστημάτων σε διάφορες πολιτείες, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιθέσεις προέρχονταν από ρωσικούς διακομιστές (σέρβερ).

Ωστόσο, οι ΗΠΑ αποφεύγουν να αποδώσουν τις εν λόγω επιθέσεις στη Μόσχα. «Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να αποδώσουμε αυτή τη δραστηριότητα στη ρωσική κυβέρνηση».

Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στον κυβερνοχώρο και θα επιλέξει εκείνη «τον τόπο και τον χρόνο» που θα ανταποδώσει στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντά μας, ειδικότερα στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***