Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ανήλικοι μετανάστες και "ανήλικοι μετανάστες". Η εκμετάλευση αδυναμιών του Δυτικού συστήματος ελέγχου.

"14χρονος" μετανάστης που τρέχει γρηγορότερα από όλους τους συνομηλίκους του ο αριστερά
εικονιζόμενος σύμφωνα με Σουηδικά ΜΜΕ. Ο 15χρονος ανήλικος που εκπαιδεύτηκε στο
'Al-Farouq Training Institute του δήθεν Ισλαμικού Χαλιφάτου.


20.10.2016

περί ανηλίκων μεταναστών...Αν και γνωρίζουμε πώς το θέμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητο, δουλειά μας είναι να δείξουμε κάθε πτυχή της όλης εικόνας καθώς είναι προφανές πώς ως ενήλικοι επειδή διακατεχόμαστε από ένστικτα γονιού και με άλλες καταβολές κουλτούρας, είμαστε εξαιρετικά κοντά στο θέμα των παιδιών. Όμως ακριβώς αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους τόσο από πλευράς "μεταναστών" όσο και από πλευράς "αλληλέγγυων".  Εδώ και αρκετό διάστημα ακούγεται από διάφορες πηγές το θέμα των ανήλικων παιδιών που πρέπει να ενωθούν με τις οικογένειες τους και πώς αυτά τα παιδιά είναι μέσα στο ανθρωπιστικό πλαίσιο να γίνουν αποδεκτά στην Ε.Ε. Όμως η ιστορία όπως πάντα έχει δύο πλευρές και καλό είναι να τις γνωρίζουμε όλες.

Θα παραθέσω εδώ μερικά στοιχεία για κρίση όσον αφορά το θέμα και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

1. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως έχω βάλει και φωτογραφία με κάποιους που δηλώνουν ηλικίες που προφανώς τις περάσαν τουλάχιστον κατά μια δεκαετία. Φυσικά ο μόνος λόγος είναι η άνευ όρων αποδοχή και παροχή ασύλου στην χώρα που θέλουν.

2. Πολλές οικογένειες στέλνουν 15-16χρονους παρέα με ενήλικους που επιβλέπουν χωρίς να δίνουν στόχο για να δημιουργήσουν δεδικασμένο και η παρουσία τους ως ανήλικοι να επιτάσσει την αποδοχή και των γονιών τους στις χώρες που θα βρεθούν.

3. Η μη ελεγχόμενη εισροή των ανηλίκων δημιουργεί ένα δυναμικό εργατικό που αναζητά εδώ και καιρό η Ε.Ε. που θα στελεχώσει ανειδίκευτες θέσεις με υποδιπλασίους ή και υποτριπλάσιους μισθούς καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διαθέτουν χαρτιά και θα αναγκαστούν να υποχρεωθούν σε τέτοιες εργασίες.

4. Πολλά από τα παιδιά που μπαίνουν στην ροή αυτή αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και θα προωθηθούν μέσα σε κύκλους πορνείας και άλλων συναφών δραστηριοτήτων πάντα υπό τον έλεγχο κάποιων που λαμβάνουν τα χρήματα και την εργασία τους ως αποπληρωμή για να προχωρήσουν στην περίπτωση 2.

5. Υπάρχει και μια πολύ μικρή μερίδα περιπτώσεων όπου οι ανήλικοι που εισέρχονται (πραγματικοί ή με ψεύτικη δηλωμένη ηλικία.. π.χ. 16 αντί 18) είναι μαχητές των τζιχαντιστών. Η προώθηση τους μάλιστα γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο κάτω από την προστασία κάποιας γυναίκας ή κάποιου ενήλικου που θα δηλώσει γονιός του στην χώρα που θέλει να πάει, αν χρειαστεί και βρει εμπόδια η αίτηση του.

Όπως είναι κατανοητό, πέρα από το ανθρωπιστικό ζήτημα που όντως υπάρχει για μια μερίδα ανηλίκων(σαφώς μικρότερη από όσο λένε στα ΜΜΕ) , η αλήθεια είναι πώς το συγκεκριμένο θέμα της παροχής ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΣΥΛΟΥ σε ανηλίκους έχει γίνει και αυτό αντικείμενο εκμετάλλευσης επιτήδειων και μάλιστα με ικανό τρόπο αφού η ανοχή και η ελαστικότητα ελέγχου από τις Αρχές παγκοσμίως θεωρείται δεδομένη. Είναι προφανές επίσης πώς η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι ιδιαίτερη και θα γίνει ακόμα δυσκολότερη στο προσεχές μέλλον καθώς αυτό το φαινόμενο θα αναπτύσσεται.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

------------------------------------------------------------------------------------------------Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***