Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Τζιχαντιστές στην Ελλάδα. Πρώτες αποδείξεις ύπαρξης ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας.

Παγκράτι, Αθήνα. Διαμέρισμα Τζιχαντιστών με τα σχέδια για επιθέσεις σε Βρυξέλες.


16.10.2016

Ενώ στην Ελλάδα επικρατεί η αντίληψη της άγνοιας και της εξιδανίκευσης της ανοχής απέναντι στο διαφορετικό , με την διατήρηση των ανοιχτών συνόρων, το πρώτο μεγάλο κρούσμα διεθνούς τρομοκρατίας έκανε την εμφάνιση του.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, πυρήνας διακίνησης πληροφοριών αλλά και μελών του DAESH λειτουργούσε στην Ελλάδα και μάλιστα είχε ενεργή συμμετοχή στις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλες.

Άλλη μια είδηση του αστυνομικού δελτίου που πέρασε στα ψιλά, ήταν πώς υπήρξε εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε Ι.Χ. και έκοβε σε ανταλλακτικά που τα έστελνε στις περιοχές της Συρίας που κυριαρχεί το DAESH.

Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό για την Ελλάδα; Τα όσα θα αναφέρω εδώ είναι συμπεράσματα που προκύπτουν από τα δεδομένα μέχρι σήμερα αλλά και με διδάγματα από χώρες όπως η Γαλλία και η Μ.Βρετανία που πρώτες αντιμετωπίσαν το πρόβλημα της εισερχόμενης τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.

1. Η περίπτωση να υπάρχει ήδη δίκτυο πληροφοριών και συνεργασίων με εγκληματικές οργανώσεις στην χώρα μας πρέπει να θεωρείται πάρα πολύ πιθανή. Ήδη άλλωστε όπως εμφανίστηκε , υπήρξε και σειρά συλλήψεων.

2. Η περίπτωση στρατολόγησης από μετανάστες εντός της χώρας στους κόλπους τζιχαντιστών ακόμα και μέσα σε χώρους υποδοχής επίσης είναι δεδομένη. Θυμίζω εδώ την απόδραση Ιρακινού με προφίλ τρομοκράτη από το χώρο υποδοχής της Χίου λίγο πριν το καλοκαίρι.

3. Η δράση των τζιχαντιστών εντός της χώρας , ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, θεωρώ πώς δεν έχει , ΑΚΟΜΑ, μεγάλες πιθανότητες κυρίως επειδή δεν θέλουν να προκαλέσουν βλέμματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να ληφθεί ως "καλώς έχειν" κατάσταση. Ειδικά μετά την ανέγερση του Τεμένους θεωρώ πώς θα υπάρξει 100% κλιμάκωση για διάφορους λόγους , κυρίως μεταξύ των αραβόφωνων κοινοτήτων στην Ελλάδα που βρίσκονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ εδώ.

4. Η ραγδαία κλιμάκωση από υπηρεσίες του εξωτερικού επί του θέματος , πρέπει να θεωρηθεί παραπάνω από δεδομένη. Υπενθυμίζω πώς μόλις προ ενός μηνός η EUROPOL έστειλε 200 περίπου αξιωματικούς στα νησιά μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

5. Η ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική, ΕΛ.ΑΣ, .. η κοινωνία μας.. είναι ανέτοιμη εώς και με πλήρη άγνοια για το θέμα. Φοβάμαι πώς θα υπάρξει τρομερή ψυχρολουσία στο πρώτο ηχητικό/βίντεο με τζιχαντιστή που θα απειλεί ευθέως στόχους στην Ελλάδα. Χρειάζεται επιτάχυνση της αλλαγής μορφής των υπηρεσιών αλλά και των λειτουργιών τους.

6. Πρέπει να προφυλαχθεί ο τουρισμός μας ΑΜΕΣΑ.. η είδηση πώς υπάρχει κέντρο διαχείρισης τζιχαντιστών στην Ελλάδα θα κάνει το γύρο του κόσμου και θα μπεί σε πινακίδες "νέον" θα έλεγα από Τουρκία για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα κατά της στο θέμα αυτό. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα... ΑΜΕΣΑ.

7. Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ανάμεσα σε πρόβλημα διαχείρισης μιας στοχευμένης επίθεσης φανατικών μουσουλμάνων προς άλλους μουσουλμάνους , όπου θα μεταφέρουν τα προβλήματα τους μέσα στην χώρα μας, όπως είχε γίνει με τον ΛΙΒΑΝΟ.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν αποτελεί μόνο στοιχείο αστυνομικού δελτίου, αλλά θέμα υψίστης εθνικής σημασίας.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

10 comments:

Ή παραπομπή οδηγεί στην iefimerida και όχι στη Καθημερινή.Στο άρθρο δεν παρέχονται στοιχεία, τεκμηρια που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό, όπως επίσης δεν αναφέρεται το όνομα τού αρθρογράφου. Αν είναι τα άρθρα σας αυτά έτσι δομημένα, τότε -ναι!- έχουμε πρόβλημα εθνικής ασφάλειας...

Αν είχατε την υπομονή να διαβάσετε το κείμενο στην ιστοσελίδα παραπομπής θα παρατηρούσατε πώς αναφέρετε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ως πηγή. Όσον αφορά τα στοιχεία και πάλι με μια μικρή έρευνα θα μπορούσατε να τα βρείτε μόνος σας , αν πραγματικά ενδιέφερε το θέμα και οχι το πώς θα προβάλλετε αρνητισμό.

Το όνομα του αρθρογράφου αναφέρεται ακριβώς από πάνω από το κείμενο, που ίσως σας διέφυγε να το διαβάσετε όπως και στην περίπτωση της ανάγνωσης της πηγής.

Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι δικό μας αλλά βασίζεται στην έλλειψη ικανότητας ανάγνωσης σας στο χώρο του διαδικτύου.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ....!!!!!!!!

Βρες το όνομα τού αρθρογράφου στο άρθρο τής iefimerida.
Τα στοιχεία που παρέχονται δεν επαρκούν για τη αλήθεια τού ισχυρισμού, οι ιστοσελίδες του διαδικτύου αναπαράγουν το κείμενο από τη iefimerida, χωρίς συνοδεία φωτογραφιών, ακουστικού υλικού κ.λπ.
Προσοχή! Δεν λέω οτι είναι ψευδής η είδηση αλλά ότι δεν αποδεικνύεται από τα τεκμήρια.

Πρώτον ...δεν μπορώ να απολογηθώ για την iefimerida.gr καθως δεν έχω σχέση με το μέσο αυτό.
Δεύτερον..αν ενδιαφέρει πραγματικά , η Κυριακάτικη έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (το έντυπο) έχει ρεπορτάζ με πηγές, φωτογραφίες και ονόματα. Παράλληλα η είδηση έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ χθες και παίζει ακόμα και σήμερα.

Αυτά όσον αφορά το τελικό σχόλιο που το βρίσκω πιο ορθό από την αρχική επίθεση προς εμάς. Την καλησπέρα μου.

Και στο πρώτο σχόλιο για τα τεκμήρια λέω. Απλά εστιάσατε στη τελευταία ειρωνική μου πρόταση, της οποίας σκοπός είναι η βελτίωση των άρθρων σας με το να σας διεγείρει σε ένα θέμα με το οποίο ασχολείστε. Αφού δεν μπορείτε να απολογηθείτε για την iefimerida - και όντως έτσι είναι - τότε μην την χρησιμοποιείτε ως αποδεικτικό εργαλείο. Καλησπέρα και από εμένα...

Η είδηση είναι αληθής βάσει στοιχείων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ κάτι που γράφω και στο κείμενο. Η iefimerida μπήκε ως ενδεικτικό σημείο αναφοράς που καλεί την ίδια πηγή (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) ως τεκμήριο..

Σε κάθε περίπτωση νομίζω οτι η οσυία βρίσκεται στο οτι η είδηση είναι αληθής και με μέγιστη σημασία και οχι στο τι μέσο είναι η iefimerida (προσωπικά αδιάφορο).

Και εσείς και η iefimerida αναφέρεστε στην Καθημερινή, δηλ. στη μήτρα τής πληροφορίας αλλά χωρίς να μπορούμε να φτάσουμε σε αυτήν με σύνδεσμο. Ο αναγνώστης, εγώ εν προκειμένω, θέλει αποδεικτικό σημείο αναφοράς και όχι ενδεικτικό. Θέλει μία είδηση που να α π ο δ ε ί κ ν υ ε τ α ί αληθής και όχι να λέγεται αληθής. Θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει τί μέσο είναι μία ιστοσελίδα και τι παρέχει, έστω κι αν λειτουργεί ενδεικτικά. Τα άρθρα σας, αφού ασχολείστε με την εθνική ασφάλεια, θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστα και επιστημονικά τεκμηριωμένα. Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε τη προχειρότητα τού άρθρου. Σας χαιρετώ...

Παραβλέψτε τον λανθασμένο τονισμό όπου τον συναντάτε. Από κινητό γράφω και εν τάχει.

Όπως είπα...λίγο υπομονή στην ανάγνωση...όσα ζητάτε και το είπα ήδη είν αι στην έντυπη έκδοση

*** Internet News ***