Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Διημερίδα στη Ν. Υόρκη για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα

27-10-16Ο τουρισμός υγείας στην Ελλάδα και οι ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές του αποτελούν θέμα διημερίδας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, στις 29-30 Οκτωβρίου 2016, με ομιλητές επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών, για την προώθηση του τουρισμού Υγείας της χώρας μας. Την εκδήλωση έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν επίλεκτα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών τουρισμού και υγείας καθώς και εκπρόσωποι των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ .

Οι ομιλητές πρόκειται να αναλύσουν την προοπτική ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση σε τομείς της ιατρικής όπως ενδεικτικά η Ρομποτική Ιατρική, η Πλαστική Χειρουργική, η Οφθαλμολογία, η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, η Οδοντιατρική καθώς και ο Ιαματικός Τουρισμός. Παράλληλα θα υπάρξουν μαρτυρίες ομογενών που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας τους στην χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το Ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Η Ελλάδα, όπως λέει, διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρ παγκοσμίως.

Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης ασθενών από όλο τον κόσμο δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ειδικά του τουρισμού λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα Ελληνικά Σωματεία της Νέας Υόρκης πρόκειται να βραβεύσουν το κ. Γεώργιο Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, για το κοινωνικό έργο που ανέπτυξε κατά την διάρκεια της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***