Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Αποκλειστικό: Ανταπόκριση από Ιράκ, Μοσούλη : Υπάρχει πλήρης αδράνεια!
Στο Geopolitics & Daily News έχουμε την τύχη να έχουμε απευθείας πληροφόρηση από το πεδίο της Μοσούλης από τον φίλο και συνεργάτη, μάχιμο φωτορεπόρτερ στο Ιράκ, Ι. Γαλανάκη. Μάλιστα από όσο μας μεταφέρθηκε είναι στην περιοχή  ανάμεσα σε μετρημένους στα δάχτυλα ανταποκριτές στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του ακολουθεί η παρακάτω ενημέρωση:


Tα πραγματα στο μέτωπο της Μοσούλης πάνε πολύ αργά με το πεζικό σε θέση αναμονής. Οι δυνάμεις των επιχειρήσεων όταν φτάνουν στις πόλεις , υπάρχει πλήρης καταστροφή , με τους περισσότερους τζιχανιστές να είναι νεκροί από βομβαρδισμούς και κάποιους να έχουν διαφύγει από τούνελ.

Όσες πολεις ελευθερωνονται αποδίδονται μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα στους κατοικους λόγω φόβου ναρκών και παγίδων που πρέπει να αδρανοποιηθούν πρώτα.

Οι βομβαρδισμοί γίνονται μέρα νύχτα. Σε αντίθεση με όσα λέγονται στα ΜΜΕ, οι δυνάμεις χριστιανών από την Ninevah Plain Unit  ελευθερώσαν το Qaraqos και την Batrella. Ενώ οι Ιρανοί του ΡΑΚ είναι με τις δυνάμεις των Κούρδων της peshmerga στην περίμετρο της Μοσούλης όπου κινούνται μόνο εκεί χωρίς καμία προσπάθεια κατάληψης άλλων χωριών.

Σε αντίθεση πάντως με όσα διαφημίζονται από τα δυτικά ΜΜΕ, οι Ιρακινές δυνάμεις έχουν ελάχιστες επιτυχίες και δεν έχουν παρά ελάχιστες μάχιμες ικανότητες παρόλες τις έντονες εκπαιδεύσεις και χρηματοδοτήσεις από τις ΗΠΑ.

Η πληροφορία επίσης είναι πώς σύντομα το μέτωπο της Bashiqa θα κλείσει σε λιγες μερες, καθώς υπάρχει πλήρης καταστροφή με κτίρια ισοπεδωμένα και τους τρομοκράτες να είναι είτε νεκροί είτε μακριά.

Στην κοντινή βάση οι Τούρκοι παραμένουν στάσιμοι ενώ οι Ιρακινοι "καθαρίζουν" το δρόμο μετά τη Bartella όπου κινούνται οι δυνάμεις των συμμάχων. Οι δε Κούρδοι μετά το πεδίο Bashiqa σταματάνε.

Μέχρι στιγμής οι μόνοι που βλέπουν κάποια δράση είναι οι  Ζeravani  Commando Unit αλλά υπάρχουν και μέρες που μπορεί να περάσουν με πλήρη ηρεμία εντός οχυρώσεων.

Από όσο φαίνεται τα πράγματα στο μέτωπο της Μοσούλης κινούνται με δραματικά αργούς ρυθμούς και ουδείς γνωρίζει τελικά πότε θα γίνει η τελική επίθεση.
.Από την Μοσούλη, Ιράκ.
Για το Geopolitics & Daily News
Ι. Γαλανάκης

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***