Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Έκοψαν το Ίντερνετ στον Άσανζ μετά τις αποκαλύψεις για την Κλίντον

18-10-16Ο ιστότοπος αποκαλύψεων Wikileaks ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση του Τζούλιαν Άσανζ στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί από την κυβέρνηση του Ισημερινού.

Ο Άσανζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου του δόθηκε άσυλο, το 2012, αφότου βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει δίκη με κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων κατά δύο γυναικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Εκουαδόρ διέκοψε την πρόσβαση του Άσανζ στο Διαδίκτυο το Σάββατο, σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση των ομιλιών της Κλίντον στην Goldman Sachs» ανακοίνωσε το Wikileaks.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter, το Wikileaks πρόσθεσε ότι «έχουμε ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια».

Άτομα με στενή σχέση με τον ιστότοπο των αποκαλύψεων είπαν ότι ο ίδιος ο Άσανζ ασχολείται κυρίως με τις αναρτήσεις του Wikileaks στο Twitter.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε ότι ο Άσανζ παραμένει υπό την προστασία της κυβέρνησής του.

Μέχρι και 50.000 ηλεκτρονικά μηνύματα

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και «τα πλέον ανώτατα στελέχη» της κυβέρνησης, για καμπάνια κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Ο ιστότοπος είναι από τους κυριότερους ιστότοπους που αναρτούν και προωθούν υλικό που έχει κλαπεί από το Δημοκρατικό Κόμμα μέσω χάκινγκ. Ενώ αρνείται κάθε ανάμειξη σε ρωσική επιχείρηση χακαρίσματος, ο Άσανζ αρνείται επίσης να αποκαλύψει τις πηγές του αναρτημένου υλικού των Δημοκρατικών.

Πηγές προσκείμενες και στο κόμμα και στον ιστότοπο πιστεύουν ότι το Wikileaks έχει αποκτήσει μέχρι και 50.000 emails που έχουν κλαπεί από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Τζον Ποντέστα, του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου, ο οποίος ηγείται τώρα της προεδρικής καμπάνιας της Κλίντον.

Παρά τα παράπονα του Άσαντζ ότι δεν έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, ο ιστότοπός του ανάρτησε τη Δευτέρα το απόγευμα «νέα σοδειά» μηνυμάτων του Ποντέστα.


Wikileaks: Όσα είπε η Κλίντον (επί πληρωμή) για την Goldman Sachs

Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιοποίησε τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την τράπεζα Goldman Sachs, ρίχνοντας φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών με τους κύριους παίκτες της Wall Street.

Το ύφος αυτών των ομιλιών δείχνει τις απόψεις της Κλίντον για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τις σχέσεις της με τον Πούτιν και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Οι δηλώσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών δεν είναι ριζικά διαφορετικές από τις θέσεις τις οποίες έχει εκφράσει πρόσφατα, αν και είναι πιο άμεσες.

Σε ομιλία τον Οκτώβριο του 2013 για την Goldman Sachs, η Κλίντον αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να αναληφθούν ενέργειες προκειμένου να χαλιναγωγηθούν, «για πολιτικούς λόγους», οι καταχρήσεις της Γουόλ Στριτ.

Οι ομιλίες έγιναν αφού είχε εγκαταλείψει τη θέση της ως υπουργού Εξωτερικών και προτού αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία.πηγή:in.gr , ΑΠΕ 

*** Internet News ***