Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία και Γαλλία μοιράζονται βάση και πολεμικά αεροσκάφη

5-10-16


Το πρώτο βήμα για τη στενότερη συνεργασία τους σε αμυντικά θέματα πραγματοποίησαν Γαλλία και Γερμανία, στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο χώρες αποφάσισαν να μοιραστούν μία αεροπορική βάση και μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J Super Hercules, όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο Παρίσι.

Η Γαλλία έχει ήδη παραγγείλει τέσσερα C-130Js από την αμερικανική εταιρεία Lockheed. Η Γερμανία σχεδιάζει να αποκτήσει τέσσερα έως έξι αεροσκάφη του ίδιου μοντέλου, που όμως θα έχουν ως βάση επιχειρήσεων τη Γαλλία.

Οι δύο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τον στόλο τους σε βάση στην περιοχή της Ορλεάνης, στην κεντρική Γαλλία, όπως είπε η γερμανίδα υπουργός Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν.

Βερολίνο και Παρίσι πρωτοστατούν στις προσπάθειες για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας στην Ε.Ε. μετά το Brexit. Το Λονδίνο ήταν πάντοτε αντίθετο στη στενότερη αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη, με την εξήγηση ότι δεν πρέπει να υπονομευθεί το έργο του NATO.

Η Βρετανία έχει καταστήσει σαφές ότι, τουλάχιστον όσο βρίσκεται στην Ε.Ε., θα εμποδίσει κάθε απόπειρα για τη σύσταση ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού.πηγή:skai.gr

*** Internet News ***