Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Κλιμάκωση σε κυβερνοπόλεμο από τρίτες χώρες προς Δύση
Στις πρόσφατες επιθέσεις που έχει δεχτεί το DNC σε ΗΠΑ έχει τεθεί θέμα πώς οι περισσότερες ενέργειες που έδωσαν και τις αποκαλύψεις για τα μυστικά ηλεκτρονικά  μυνήματα,  έγιναν οργανωμένα από ομάδες εκτός ΕΕ και ΗΠΑ. Είναι ένα δείγμα του κυβερνοπολέμου που μαίνεται και έχει πλέον στρατηγικές και τακτικές από άτομα/μονάδες που λειτουργούν μεθοδικά και επιτυγχάνουν πολλά και καίρια χτυπήματα.

.

Προς απόδειξη των παραπάνω μάλλον φαίνεται να είναι και η φωτογραφία εδώ που δείχνει δραστηριότητα δικτύου crackers που έσπευσαν να μετέχουν της όλης διαδικασία σε τμήματα των δεδομένων που απέσπασαν από τους λογαριασμούς των μελών του DNC. Έχει σημασία να δοθεί προσοχή στις οδηγίες που προτείνουν οι ενέργειες να γίνουν σε δομές και μηχανήματα εκτός χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ γενικότερα, αντιπροτείνοντας την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ρωσία.

Η φωτογραφία είναι screen shot που μας εστάλη σε email, μετά από έρευνα μας στο DarkWeb και αφορά προσπάθεια αποκρυπτογράφησης στοιχείων και δεδομένων, με "σπάσιμο" κλειδιών κωδικοποίησης που από όσο φαίνεται μάλλον έχει μερική επιτυχία.

Αν τώρα αυτές οι δυνάμεις μπορούν πραγματικά και "σπάνε" κλειδιά με ισχύ κωδικοποίησης στα 1024bit και πάνω, τότε θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσουμε πόσο ασφαλείς θα έπρεπε να αισθανόμαστε ως χώρα στο θέμα ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε ευαίσθητες δομές του Ελληνικού κράτους.

Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


---------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.


Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***