Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν τις οικογένειες διπλωματικού προσωπικού στην Πόλη

30-10-16To υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διέταξε την απομάκρυνση των οικογενειών του αμερικανικού προξενικού προσωπικού στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιθέσεων «εξτρεμιστικών οργανώσεων» με στόχο αμερικανούς πολίτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση αυτού του είδους που κάνει μέσα σε μόλις μία εβδομάδα το State Department προς τους Αμερικανούς στην Τουρκία, γεγονός που πιστοποιεί την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις «αυξανόμενες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων».

To State Department ανέφερε πως η απομάκρυνση των οικογενειών διπλωματικού προσωπικού αφορά μόνο την Κωνσταντινούπολη, και πως το ίδιο το προξενείο θα παραμείνει ανοικτό.


Υπενθυμίζουμε πως είχε προηγηθεί ανακοίνωση στις 22 Οκτωβρίου όπου τόνιζε:
 «Το αμερικανικό γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ενημερώνει τους αμερικανούς πολίτες ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών ή/ και άλλων αλλοδαπών στην Κωνσταντινούπολη. Αυτές οι επιθέσεις ενδέχεται να είναι προσχεδιασμένες ή μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς καμία ή με μικρή προειδοποίηση και περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: ένοπλες επιθέσεις, απόπειρες απαγωγής, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες βίαιες ενέργειες.
Το γενικό προξενείο συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν ή επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη να αναθεωρήσουν και να επικαιροποιήσουν τις πρακτικές που ακολουθούν για την προσωπική τους ασφάλεια όταν μεταβαίνουν σε σημεία όπου είναι γνωστό ότι συχνάζουν ξένοι»

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***