Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Άσαντ: Αν πάρουμε το Χαλέπι, θα επιστρέψουν οι τρομοκράτες στην ΤουρκίαΟ σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε πως η ανάκτηση του Χαλεπιού θα γίνει «αφετηρία για να οδηγηθούν πίσω στην Τουρκία οι τρομοκράτες» πίσω στη Τουρκία.

«Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση αυτής της περιοχής και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

«Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νόσρα. Αλλά θα αποτελέσει αφετηρία να προχωρήσουμε προς άλλες πόλεις και να τις απελευθερώσουμε από τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού» τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο Άσαντ είπε ότι η δράση της Τουρκίας στη Συρία αποτελεί εισβολή, πράγμα που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο, και ότι ο εμφύλιος της χώρας έχει καταλήξει σε μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Στην ίδια συνέντευξη ο Άσαντα πρόσθεσε πως εναποθέτει τις ελπίδες του στη Μόσχα και στην επιρροή που μπορεί να έχει στην Άγκυρα ώστε να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στη Συρία. 
*** Internet News ***