Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη στην πόλη Κέμνιτς8-10-16Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην γερμανική πόλη Κέμνιτς λόγω υποψιών που προέκυψαν για προετοιμασία επίθεσης με εκρηκτικά σύμφωνα με την αστυνομία της Σαξονίας.
Ο κύριος ύποπτος ονομάζεται Τζαμπίρ Α., είναι 22 χρονών από τη Συρία και ήταν υπό παρακολούθηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Κολωνίας. Πιθανολογείται ότι σχεδίαζε επίθεση σε γερμανικό αεροδρόμιο ενώ νωρίτερα όπως αναφέρει το Reuters, o ύποπτος κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν, και στο οποίο βρέθηκαν ίχνη από εκρηκτικά, και να διαφύγει της σύλληψης.


Προς το παρόν κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί σύμφωνα με την αστυνομία η οποία επίσης ενημέρωσε ότι μια έκρηξη που ακούστηκε νωρίτερα στην περιοχή ήταν «ένα προστατευτικό μέτρο που ελήφθη από την αστυνομία» ενώ προειδοποίησε τους ανθρώπους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε στο CNN ότι η ελεγχόμενη έκρηξη είχε πραγματοποιηθεί από την αστυνομία ενώ δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την υποψιαζόμενη με εκρηκτικά επίθεση.Η αστυνομία κάλεσε τους ανθρώπους μέσω του Twitter να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή.

Η τοπική αστυνομία ενημερώθηκε για μια «σοβαρή απειλή» από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Τομ Μπέρναρντ.

Πηγή:Russia Today

*** Internet News ***