Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Στόχος χάκερς ο πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον

14-10-16Στόχος επίθεσης από χάκερς έγινε την Τετάρτη ο λογαριασμός στο Twitter του Τζον Ποντέστα, προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο εκπρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

Την Τετάρτη, τη στιγμή που το αεροσκάφος της Κλίντον προσγειωνόταν στο Λας Βέγκας, ο Ποντέστα φαινόταν να έχει στείλει το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter: «Έχω αλλάξει ομάδα. Ψηφίστε τον Τραμπ 2016».

Το παραπάνω μήνυμα αναγνωρίστηκε αμέσως ως προϊόν υποκλοπής. Οι δεσμοί του Ποντέστα με την οικογένεια Κλίντον πηγαίνουν πίσω χρονικά στην πρώτη προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λογαριασμός του Τζον στο Twitter έγινε στόχος επίθεσης. Αυτό εξηγεί το μήνυμα. Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο Νικ Μέριλ, υπεύθυνος Τύπου για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί η Χίλαρι Κλίντον.

Της επίθεσης αυτής είχε προηγηθεί κακόβουλη ενέργεια στον λογαριασμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Ποντέστα, για την οποία σύμφωνα με τον ίδιο, επικοινώνησε μαζί του το FBI, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

*** Internet News ***