Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Να αποκηρύξει τον Τραμπ καλούν μεγάλοι δωρητές το Ρεπουμπλικανικό ΚόμμαΜερικοί από τους πλέον γενναιόδωρους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ζητούν από την Εθνική Επιτροπή να «αποκηρύξει» τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι υπάρχει πλέον κίνδυνος μόνιμης ζημιάς στην εικόνα του κόμματος εξαιτίας της πληθώρας καταγγελιών εις βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η εφημερίδα επικαλείται δωρητές που έχουν καταβάλει εκατομμύρια δολάρια στους Ρεπουμπλικανούς και οι οποίοι εκτιμούν πλέον ότι το τελευταίο από τα σκάνδαλα που πλήττουν την εκστρατεία του Τραμπ, απειλεί το ίδιο το κόμμα, το οποίο οφείλει να εγκαταλείψει τον υποψήφιο, ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Καμπή στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου αποτέλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο του 2005 στο οποίο μιλάει εξευτελιστικά για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να χάσει τη στήριξη πολλών «βαρόνων» του κόμματος και να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις.

«Κάποια στιγμή, οφείλεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να παραδεχτείς πως δεν μπορείς πλέον να δικαιολογήσεις στα παιδιά σου -και κυρίως στις κόρες σου- την υποστήριξή σου προς τον Τραμπ», δήλωσε στους New York Times ο Ντέιβιντ Χάμφρεϊς.

Ο επιχειρηματίας του Μιζούρι λέει πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει στο κόμμα περισσότερα από 2,5 εκατ. δολάρια (2,3 εκατ. ευρώ).

«Είναι ένας επικίνδυνος δημαγωγός, ο οποίος είναι εντελώς ακατάλληλος να αναλάβει τις ευθύνες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών» λέει επίσης ο Μπρους Κόβνερ, επενδυτής από τη Νέα Υόρκη, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς την εφημερίδα.

Επικρίσεις διατυπώνονται και εναντίον των επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο πρόεδρος του κόμματος Ρέινς Πρίμπους.

«Ο Ρέινς θα έπρεπε να φύγει και να αντικατασταθεί από κάποιον που έχει ηγετικές ικανότητες και προσόντα για να ανοικοδομήσει το κόμμα» δήλωσε στην εφημερίδα ο επενδυτής από την Καλιφόρνια Ουίλιαμ Όμπερντορφ.

Όμως οι κύριοι χρηματοδότες του κόμματος μικρή μόνο επίδραση έχουν στον μεγιστάνα των ακινήτων, ο οποίος αντλεί κυρίως από την προσωπική περιουσία του και βασίζεται στις μικρές δωρεές της ακροδεξιάς εκλογικής βάσης του.

Οι διαιρέσεις στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών εντάθηκαν τη Δευτέρα, όταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε προς εκατοντάδες βουλευτές ότι δεν πρόκειται να διεξάγει πλέον προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Τραμπ, εκφράζοντας τον φόβο ότι μπορεί να χαθεί όχι μόνο η κούρσα για τον Λευκό Οίκο, αλλά και ο έλεγχος του Κογκρέσου, το οποίο θα ανανεωθεί εν μέρει την ίδια ημέρα με τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***