Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Διότι άλλο έθνος-κράτος άλλο κράτος-έθνος και άλλο σκέτο κράτος.21-10-16

Στην εκπομπή Ακροβάτες του Ονείρου και στον δημοσιογράφο Πέτρο Ιωάννου μίλησε σήμερα η αρχισυντάκτρια του Geopolitics and Daily News Γιώτα Χουλιάρα για τις πολιτικές εξελίξεις, την επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα και την αυξανόμενη προκλητικότητα του Νταβούτογλου.Αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό που έρχεται ενώ έκανε τις δικές της εκτιμήσεις για τα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση, παράλληλα τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα η κυβέρνηση να επιχείρησει ηρωϊκή έξοδο (γι΄αυτό και ανεβάζει τους τόνους για το κούρεμα του χρέους).


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επίσκεψη Ομπάμα και το παρασκήνιο της καθώς και στο γεγονός ότι ο συνταξιούχος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ως σκοπό μέσα από το ταξίδι του στην Αθήνα την δική του υστεροφημία. Μίλησε για κατάρρευση των ΗΠΑ ως πλανητικής δύναμης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι ενώ εστίασε στην προκλητικότητα Ερντογάν υπενθυμίζοντας πως αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης καθώς στοχεύει στην Κύπρο.


Παράλληλα προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση της πολιτικής/κομματικής σημερινής κατάστασης, προβλέποντας πως οδηγούμαστε σε χρόνια τεχνοκρατίας και τόνισε πως όταν μάθουμε την διαφορά ανάμεσα στο έθνος και το κράτος θα έχουμε κάνει το μεγάλο βήμα της εξόδου από την κρίση αξιών που μας μαστίζει. Διότι άλλο έθνος-κράτος άλλο κράτος-έθνος και άλλο σκέτο κράτος.


*** Internet News ***