Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Τσακαλώτος στο Bloomberg: H γερμανική θέση για το ελληνικό χρέος δεν είναι ρεαλιστική

8-10-16
H αντίθεση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του χρέους είναι σε αντίθεση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Bloomberg, τόνισε την αντιφατική στάση της γερμανικής πλευράς και όπως δήλωσε, το μήνυμα πέρασε στον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε τον οποίο συνάντησε χθες.Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ότι το πρόγραμμα θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους, είπε ο Έλληνας υπουργός. «Κάτι θα πρέπει να δώσει εδώ και νομίζω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά του το καταλαβαίνει αυτό.

«Είναι πανούργος πολιτικός. Βρίσκεται τριγύρω για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά», είπε. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την Ελλάδα με μια γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να παγιδευτεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται, σε αυτή την περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

«Πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να βρουν λύση», τόνισε. Όσον αφορά στο ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι το Ταμείο θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχει μέχρι τέλος του έτους να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει.*** Internet News ***