Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Ο Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit


4-10-16


Ο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Μπαρνιέ αναλαμβάνει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διενέργεια των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, για το Brexit ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ΕπιτροπήςΜαργαρίτης Σχοινάς.

O κ. Σχοινάς ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε οποιουδήποτε είδους διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.


Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι για την ανάγκη ″προπαρασκευαστικής εργασίας″ πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης, ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η θέση της Επιτροπής είναι σαφής: «η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει όταν η Μ. Βρετανία κοινοποιήσει στην Επιτροπή την απόφασή της να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει την τύχη της Ελλάδας, καθώς έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιτύχει ό,τι ελπίζει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, διεμήνυσε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ η χώρα του οποίου θα προεδρεύει της ΕΕ στις αρχές του 2017, δηλαδή την περίοδο που η βρετανή πρωθυπουργός θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50.Πηγή:skai.gr,ΑΠΕ

*** Internet News ***