Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Σε παγκόσμιο συναγερμό ο πλανήτης; Οι ΗΠΑ σε επίπεδο ετοιμότητας DEFCON 3.

18-10-16
Φαίνεται πως ο πλανήτης βρίσκεται σε παγκόσμια επιφυλακή καθώς στις ΗΠΑ το επίπεδο ετοιμότητας ανέβηκε στο 
 DEFCON 3, ίδιο δηλαδή επίπεδο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Η απόφαση αυτή ελήφθη, πιθανότατα,  λόγω των επιθέσεων κατά του αμερικάνικου ΠΝ στην περιοχή του Κόλπου αλλά εξαιτίας της θερμοπολεμικής κατάστασης που επικρατεί στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία. 

Καθώς η Μέση Ανατολή βράζει, οι Ρώσοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πώς είναι έτοιμοι για δυναμικές δράσεις αν απειληθούν, οι Σαουδάραβες κάνουν ασκήσεις πολέμου παρέα με Γάλλους και Κινέζους ( !!! ), στο  Ιράκ, τη  Συρία, τη  Λιβύη αλλά και την Ουκρανία μαίνεται πόλεμος και σειρά συγκρούσεων, στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει σειρά συγκρούσεων με την Παλαιστίνη, η Σερβία απειλεί Κόσσοβο, η Τουρκία ζητεί μερίδιο από όλο σχεδόν τον κόσμο....

Για την ιστορία να εξηγήσουμε πως η κατάσταση ετοιμότητας άμυνας (DEFCON - Defence readiness Condition) είναι ένα σύστημα ενημέρωσης που χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σύστημα DEFCON αναπτύχθηκε από τους αρχηγούς όλων των δυνάμεων (JCS) και προσδιορίζει σε ενιαίο βαθμό τις εντολές αντίδρασης σε κάθε σώμα. Το σύστημα DEFCON έχει 5 βαθμίδες συναγερμού οι οποίες  εφαρμόζονται κλιμακωτά μέτρα ως μέτρο προστασίας, με τον αριθμό 1 να αποτελεί το κρισιμότερο επίπεδο άμυνας . Το σύστημα είναι υπό την διαχείριση του Προέδρου των ΗΠΑ, του Γραμματέα Εθνικής Άμυνας, του διοικητή του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και των διοικητών μάχιμων μονάδων πεδίου. Το σύστημα δεν προσδιορίζεται , γενικά, για όλο τον κόσμο (π.χ. για Ασία μπορεί να είναι στο 5 και για Μ.Ανατολή στο 4)

Ιστορικά ποτέ το σύστημα δεν έχει ανέβει πάνω από το επίπεδο 3 για όλο τον κόσμο (Επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001). Στην κρίση της Κούβας το 1962 και στον πόλεμο του Κόλπου το 1991 είχε ανέβει στο επίπεδο 2, αλλά μόνο για τις συγκεκριμένες περιοχές.


Geopolitics Editorial Team 

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***