Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Το “Hard” Brexit έρχεται, τα Lloyds ανησυχούν, οι Γάλλοι παίρνουν μέτρα

7-10-16Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε μέτρα προστασίας υπέρ των Βρετανικών επιχειρήσεων που θέλουν να έχουν δραστηριότητες στην χώρα έναντι του “Hard” Brexit. Η πρωτοβουλία των Γαλλικών Εποπτικών Αρχών συνέπεσε με την ομιλία της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Theresa May για τον τρόπο που θα ακολουθήσει η Βρετανία προκειμένου να ολοκληρώσει την έξοδο της από την ΕΕ.

Ο δρόμος εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ δεν έχει χαραχθεί ωστόσο οι ασφαλιστικές που βρίσκονται στο City του Λονδίνου ετοιμάζουν σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Τα Lloyds ενημερώνουν ότι πρόκειται να ιδρύσουν κάποια θυγατρική ή υποκαταστήματα στην Κεντρική Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσουν τις απώλειες εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ωστόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος των Lloyds μιλώντας για λογαριασμό του χρηματοοικονομικού κλάδου υπογράμμισε πως διατηρεί την πίστη του ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα θα βρει την λύση ώστε να διασφαλιστεί το Ευρωπαϊκό της Διαβατήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του City του Λονδίνου οι απώλειες εξόδου της Βρετανίας από την Ενιαία Αγορά θα κοστίσουν περί τα 38 δισεκατομμύρια.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***