Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Νέο βαθύ λαρύγγι της NSA στα χέρια του FBIΤον περασμένο Αύγουστο, το FBI προχώρησε με άκρα μυστικότητα στη σύλληψη ενός άνδρα, επίσης πρώην συμβούλου της NSA (όπως και ο Σνόουντεν), για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι υπέκλεψε άκρως απόρρητα έγγραφα (Φωτογραφία: Reuters )

6-10-16Το σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχει ένα ακόμη βαθύ λαρύγγι στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ερευνούν οι αμερικανικές Αρχές. Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, τον περασμένο Αύγουστο, το FBI προχώρησε με άκρα μυστικότητα στη σύλληψη ενός άνδρα, επίσης πρώην συμβούλου της NSA (όπως και ο Σνόουντεν), για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι υπέκλεψε άκρως απόρρητα έγγραφα.

Η σύλληψη εγείρει ήδη σημαντικές ανησυχίες και φέρνει για μία ακόμη φορά την NSA σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με μία ακόμη πιθανή υπόθεση κλοπής απόρρητων κυβερνητικών πληροφοριών σε διάστημα τριών ετών.

Το 2013, ο 29χρονος τότε Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμβουλος της εταιρείας Booz Allen η οποία συνεργάζεται με την NSA, «φόρτωσε» δύο φορητούς υπολογιστές με απόρρητα έγραφα, τα οποία στη συνέχεια διέρρευσε στον Τύπο, εκθέτοντας για πρώτη φορά παγκοσμίως τον αμερικανό Μεγάλο Αδελφό και τους έξωθεν συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρόκειται για τον 51 ετών Χάρολντ Μάρτιν, ο οποίος όταν συνελήφθη είχε φύγει από την NSA και εργαζόταν ως σύμβουλος της Booz Allen στο υπουργείο Άμυνας. Κατηγορείται συγκεκριμένα για κλοπή κρατικής περιουσίας και άνευ αδείας μετακίνηση και κράτηση διαβαθμισμένων εγγράφων.

Γείτονας του Μάρτιν δήλωσε στους New York Times ότι η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου στο σπίτι του, όπου εισέβαλαν δεκάδες αστυνομικοί και τον έβγαλαν έξω με χειροπέδες. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, το FBI ανακάλυψε στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του χιλιάδες έγγραφα και δεκάδες κομπιούτερ ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με απόρρητα έγγραφα.

ΠΗΓΗ:in.gr 

*** Internet News ***