Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

O τυφώνας Μάθιου εξασθενεί - η χολέρα κάνει την εμφάνισή της

8-10-16Ο τυφώνας Μάθιου άφησε πίσω του περίπου 900 νεκρούς στην Αϊτή και χιλιάδες ακόμα ανθρώπους χωρίς σπίτι, με τα κρούσματα της χολέρας να κάνουν την εμφάνισή τους και να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των νεκρών.

Στην Αϊτή πέθαναν 877 άνθρωποι, 5 στις ΗΠΑ και 6 ακόμη σε άλλες χώρες της Καραϊβικής, με τους αξιωματούχους να λένε ότι το 90% κάποιων περιοχών έχει καταστραφεί και παράλληλα να εκφράζουν φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες από περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες.


Ο Μάθιου κινείται περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα, καθώς κατευθύνθηκε βορειοανατολικά με ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, αναφέρει το κέντρο στην προειδοποίηση που εξέδωσε. Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους έως 135 χλμ την ώρα.

Ο τυφώνας Μάθιου, αφού σάρωσε την ανατολική ακτή της πολιτείας Φλόριντα και της Τζόρτζια στη συνέχεια υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα της κατηγορίας 2 ενώ υπήρχαν φόβοι ότι η ισχύς του θα εξακολουθούσε να απειλεί και να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους κατοίκους της Καρολίνα.

Σημειώνεται ότι παρά την σταδιακή υποβάθμισης της ισχύος του τυφώνα εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι για πρόκληση ισχυρών καταιγίδων και έντονων βροχοπτώσεων σε ορισμένες περιοχές που όμως δεν συγκρίνονται με τα όσα προκάλεσε ο τυφώνας τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Φλόριντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο από την πτώση δένδρων και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από γεννήτρια καθώς για να προστατευθεί από την καταιγίδα είχε καταφύγει μέσα σε γκαράζ.

Περίπου 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με τις εταιρίες ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.


πηγή: skai.gr

*** Internet News ***