Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Υποστηρικτές του Pegida αποδοκίμασαν τη Μέρκελ στη Δρέσδη (Βίντεο)

4-10-16

Εχθρικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κλίμα που συνάντησε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στη Δρέσδη για τον επίσημο εορτασμό της 26ης επετείου της επανένωσης της Γερμανίας.

Οπαδοί της κίνησης «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» (Pegida) υποδέχτηκαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με τις κραυγές «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «προδότες του λαού».Την ίδια αντιμετώπιση είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιόακιμ Γκάουκ, ενώ μεταξύ εκείνων που διαδήλωναν ήταν και ο ιδρυτής της ξενοφοβικής-αντιισλαμικής κίνησης Λούτς Μπάχμαν, καθώς επίσης και υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Τελικά επενέβη η αστυνομία και τους απομάκρυνε.

Ο επίσημος εορτασμός ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία η οποία τελέσθηκε στον περίφημο ναό της Παναγίας (Fruaenkircher). Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» γεννήθηκε στη Δρέσδη και έχει καθιερώσει διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα με το σύνθημα «Εμείς είμαστε ο λαός», το ίδιο δηλαδή το οποίο φώναζαν στην ίδια πόλη, στις περίφημες διαδηλώσεις της Δευτέρας, στην πάλαι ποτέ Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.
*** Internet News ***