Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ρωσία: 10 συλλήψεις για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε Μόσχα & Αγία Πετρούπολη

12/11/16
Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε 10 φερόμενους τρομοκράτες από την κεντρική Ασία που κατηγορούνται ότι συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο  και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά στη Μόσχα και την Αγία Πετρουπολη, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οι δέκα συνελήφθησαν με τη βοήθεια του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν. Πρόσθεσε πως σχεδίαζαν επιθέσεις με αυτόματα όπλα και αυτοσχέδια εκρηκτικά σε δημόσιους χώρους στις δύο ρωσικές πόλεις.

Στη διάρκεια των συλλήψεων κατασχέθηκαν τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν πως ήταν σε επαφή με αρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Μέση Ανατολή, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB.

Η Ρωσία διεξάγει εδώ και λίγο περισσότερο από έναν χρόνο εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και διαβεβαιώνει πως δεν στοχοθετεί παρά τζιχαντιστές, κυρίως αυτούς του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Σύμφωνα με τις αρχές του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν, περίπου 1.000 Τατζίκοι και περίπου 500 πολίτες του Κιργιστάν πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ.


πηγή:skai.gr, AΠΕ 

*** Internet News ***