Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα εν όψει 17ης Νοέμβρη

14/11/16Πριν από λίγο η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα έστειλε μέσω email στους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στη χώρα οδηγία (security message όπως αναφέρεται στον τίτλο του email χαρακτηριστικά) εν όψει των διαδηλώσεων που αναμένονται για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν στο συγκεκριμένο μήνυμα εφιστούν την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες για τις ενδεχόμενα μεγάλες διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. 


Συγκεκριμένα στο email αναφέρεται πως οι διαδηλώσεις αναμένονται στην περιοχή ανάμεσα στην πλατεία Συντάγματος και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και κοντά σε πανεπιστημιουπόλεις σε εθνικό επίπεδο. 

Η οδηγία συνιστά οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν αυτές τις περιοχές, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου μετά 14:00 ενώ ενημερώνουν τους πολίτες των ΗΠΑ πως η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη θα κλείσουν στις 13:00 (ή και νωρίτερα, ανάλογα με τις συνθήκες).

Στην οδηγία ζητούν από τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί και να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική αποφεύγοντας τις περιοχές των διαδηλώσεων, ακόμη και αν οι διαδηλώσεις εξελίσσονται ειρηνικά καθώς δεν αποκλείουν ακόμη και μια ειρηνική διαδήλωση να μετατραπεί σε βίαιη. Μάλιστα ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν τα προσωπικά σχέδια ασφαλείας τους και να έρθουν σε επικοινωνία με την πρεσβεία σε περίπτωση ανάγκης σε περίπτωση που γίνουν μάρτυρες επεισοδίων βίας ενώ τους ζητά να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης.

Η οδηγία έρχεται μόλις μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη άφιξη Ομπάμα την οποία συνοδεύουν αυστηρά και ισχυρά μέτρα ασφαλείας και καταδεικνύει την εικόνα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τη χώρα μας.Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News
---------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***