Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Περισσότεροι από 300 παρατηρητές του ΟΑΣΕ στις ΗΠΑ για τις εκλογές

8/11/16Περισσότεροι από 300 διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε 34 πολιτείες των ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR), Τόμας Ράιμερ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Θα υπάρχουν 301 παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ και τον ODIHR, οι οποίοι προέρχονται από 44 χώρες και θα παρακολουθήσουν την διεξαγωγή των εκλογών σε 34 πολιτείες», τόνισε ο Ράιμερ.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Λάουρεν Μπαρανόφσκα τόνισε παράλληλα στο Sputnik ότι ο Οργανισμός απάλλαξε από τα καθήκοντα του ένα μέλος της αποστολής των παρατηρητών των εκλογών καθώς με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε την υποστήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

«Ενημερώθηκα ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ συνομίλησε με το μέλος της αποστολής και πρόκειται να εφαρμόσει τον κώδικα δεοντολογίας», τόνισε με email η Μπαρανόφσκα.

«Δεν αποτελεί πλέον μέλος της αποστολής παρακολούθησης των εκλογών και οι απόψεις του δεν θα ληφθούν υπόψη στην έκθεση του ΟΑΣΕ», πρόσθεσε.


πηγή:skai.gr, ΑΠΕ


Διαβάστε επίσης: Ψυχροπολεμική αντιπαράθεση.Η Μόσχα αποκλείει τους αμερικάνους διπλωμάτες από τις ρωσικές εκλογές. 

*** Internet News ***