Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Σκληρές μάχες σε Μοσούλη. Ο al-Baghdadi περικυκλωμένος.

Ιρακινές δυνάμεις εισέρχονται στην Μοσούλη.
Πήγη φωτογραφίας: Κινέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων

Γενική αναταραχή στο πεδίο της Μοσούλης, καθώς φέρεται να έχει αρχίσει ήδη η επίθεση με Ιρακινές δυνάμεις να βρίσκονται εντός πρώτων γειτονιών , νότια της πόλης , με πολύ ισχυρές συγκρούσεις κατά των τζιχαντιστών που συνεχίζουν εκτελέσεις και κάνουν χρήση του πληθυσμού ως ανθρώπινες ασπίδες κατά βομβαρδισμών.

Οι πληροφορίες φέρουν πως ο στρατιωτικός αρχηγός του DAESH , Abu Bakr al-Baghdadi, βρίσκεται εντός της πόλης και αδυνατεί πλέον να φύγει καθώς η συμμαχία έχει καταστρέψει τα τούνελ και έχει αποκλείσει όλη την πόλη.

   Βίντεο με συγκρούσεις δυνάμεων με τζιχαντιστές γύρω και εντός της Μοσούλης.


Παράλληλα στην περιοχή Σαλόπι βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες τεθωρακισμένα της Τουρκίας που περιμένουν το "πράσινο φώς" για να εισέρθουν στο Ιράκ και να πάνε προς Μοσούλη.

Σε αντίδραση όλων αυτών, ο ίδιος ο Abu Bakr al-Baghdadi έβγαλε βίντεο που καλεί όλους τους πιστούς του Ισλάμ να χτυπήσουν με ότι μέσο έχουν και μπορούν τις πόλεις των απίστων. Αυτό έχει σηκώσει τον βαθμό επιφυλακής των Αρχών σε χώρες όπως Γερμανία, ΜΒ, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, ΗΠΑ και άλλες.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***