Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Πολυεθνικές των ΗΠΑ καλούν Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία για το κλίμα

20/11/16Περισσότερες από 360 εταιρείες, ανάμεσά τους και αμερικανικοί γίγαντες όπως οι DuPont, Gap, Hewlett-Packard, Kellog, Hilton, Nike και Mars, απηύθυναν επιστολή στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας του να σεβαστεί τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Εμείς, τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και οι επενδυτές στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνουμε τη βαθιά δέσμευσή μας να αντιδράσουμε στην κλιματική αλλαγή μέσω της εφαρμογής της ιστορικής συμφωνίας του Παρισιού» αναφέρουν οι πολυεθνικές σε κοινή ανακοίνωση.

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για το κλίμα που διεξήχθη στο Μαρακές του Μαρόκου (COP22). Απευθύνεται επίσης στους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές και υπογραμμίζει ότι η απόρριψη «μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική ευημερία».
«Καλούμε τους αμερικανούς αιρετούς να στηρίξουν δυναμικά τη συνέχιση των πολιτικών (μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου) ώστε οι ΗΠΑ να εκπληρώσουν ή να ξεπεράσουν τις δεσμεύσεις τους» συνεχίζει η επιστολή.

«Ζητούμε [από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές] να στηρίξουν τις επενδύσεις που ευνοούν μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στις ΗΠΑ και το εξωτερικό ώστε να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για τους φορείς χάραξης της οικονομικής πολιτικής και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

»Θέλουμε η αμερικανική οικονομία να είναι αποτελεσματική όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα και να βασίζεται σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Καινοτόμες και προσιτές λύσεις μπορούν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο [...] Αν δράσουμε τώρα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η αμερικανική ανταγωνιστικότητα» υπογραμμίζουν οι πολυεθνικές.

Το κείμενο υπογράφεται μεταξύ άλλων από τις εταιρείες General Mills, Levi Strauss, L'Oreal USA, Schneider Electric και Unilever.


πηγή: in.gr 

*** Internet News ***