Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Κέντρο διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης ιδρύουν οι χώρες του Βίζεγκραντ!

22/11/16
Στην δική τους προσέγγιση αναφορικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης επιμένουν οι χώρες του Βίζεγκραντ Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) καθώς ιδρύουν ένα κέντρο διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης για τον συντονισμό της βοήθειας σε πρόσφυγες εκτός της επικράτειας της ΕΕ, στον Λίβανο και στην Ιορδανία.

Το κέντρο, το οποίο θα διευθύνει η Πολωνία, μοιάζει να αποτελεί μιας μορφής αντιπρόταση στο σύστημα υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ, το οποίο έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι η ομάδα του Βίσεγκραντ απέρριψε για άλλη μια φορά σήμερα, χαρακτηρίζοντάς το «αναποτελεσματικό».


Ο σκοπός του κέντρου θα είναι «να μοιραζόμαστε βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την χορήγηση αρωγής σε μετανάστες εκεί όπου έχουν προσφύγει, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, σε καταυλισμούς όπου είναι κόσμος που έφυγε για να σωθεί από τον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Μάριους Μπλάστσακ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Πρόκειται να συντονίζουμε αυτές τις ενέργειες και να κατανέμουμε κεφάλαια προερχόμενα από τις χώρες μας σε πραγματική βοήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση - πέραν των χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας - επέμειναν για άλλη μια φορά στη θέση ότι είναι ανάγκη να καταστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πιο αδιαπέραστα και να ενθαρρύνεται ο επαναπατρισμός των μεταναστών.

*** Internet News ***