Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Στο Ιράκ συντελείται γενοκτονία Χριστιανών. Διωγμούς και καταστροφές δείχνουν αναφορές.

Iraq - Qaraqosh / photo by: J. Galanakis (Iosgal.gr)

Οι διωγμοί των Χριστιανών από την περιοχή του Ιράκ έχει φτάσει σε επίπεδο γενοκτονίας σύμφωνα με επίσημες , πλέον, αναφορές.

Το DAESH σύμφωνα με αυτές τις αναφορές διέθετε ειδικά τάγματα και εξοπλισμό που προορίζονταν για την εξάλειψη των αυτοχθόνων χριστιανικών κοινότητων του Ιράκ και όλα τα αποδεικτικά ιστορικά στοιχεία που δείχνουν την ύπαρξη του για τα τελευταία 2.000 έτη στον πολιτισμό της περιοχής.  Εκκλησίες και κοινότητες ισοπεδώθηκαν ενώ εκεί που βρισκόταν παλιά η Ιρακινή σημαία σήμερα κυμματίζει η μαύρη σημαία των τρομοκρατών ή Σιητικές σημαίες πολεμάρχων. Περίπου 100.000 Χριστιανοί εκδιώχθηκαν από την περιοχή της Νινευή και καταφεύγουν σε συνεχόμενη ροή μέσα στο σχετικά ασφαλές περιβάλλον της ημιαυτόνομης Κουρδικής περιοχής.
Iraq - Bartela Village. photo by: J. Galanakis (iosgal.gr)

Iraq - Bartela Village. photo by: J. Galanakis (iosgal.gr)

Iraq - Bartela Village. photo by: J. Galanakis (iosgal.grΒρήκαν καταφύγιο σε άδεια σπίτια και ημιτελή κτίρια στο Αρμπίλ και Ντοχούκ. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι εκκλησίες έχουν ήδη δημιουργήσει στρατόπεδα υποδοχής και φιλοξενίας.Στην Άνκαβα,  6.000 από αυτούς ζουν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια ( containers ) που έχουν στηθεί για αυτούς στο στρατόπεδο Ασχτί. Οι υπόλοιποι έχουν μοιραστεί σε χώρους φιλοξενίας σε Ιορδανία και σε Τουρκία. Αρκετοί κινούνται ήδη για να βρούν άσυλο προς την Δύση ως πρόσφυγες.
IDP camp - Kashir/ photo by: J. Galanakis (iosgal.gr)
Ιστορικά αναφέρεται πώς σχεδόν 5 εκατομμύρια Ασσυρίων χριστιανών ζούσαν στο Ιράκ ως θρησκευτική μειονότητα, αλλά οι αριθμοί τους έχουν ελαττωθεί ειδικά την περίοδο παρουσίας του Σαντάμ Χουσείν. Έφυγαν προς μέρη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Αυστραλία, ενώ πολλοί εναπομείναντες που έχουν εκτοπιστεί από το DAESH ελπίζουν να κάνουν το ίδιο πλεον.

Πριν την έλευση του DAESH, περίπου 300.000 χριστιανοί ζούσαν στο Ιράκ. Αλλά κανείς δεν ξέρει τώρα, πόσοι επέζησαν ή πόσοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να ξαναρχίσουν τη ζωή τους.

Πολλοί από αυτούς, όπως είναι αυτονόητο, έχουν χάσει κάθε ελπίδα και αναφέρουν πώς ο Χριστιανισμός είναι νεκρός στο Ιράκ. Και ο τρόπος  ζωής που ήξεραν για γενιές έχει εξαφανιστεί.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
---------------------------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

1 comments:

Που είναι ο 'ηγετης' του ξανθου εθνους που οι προφητειες (sic) τον θελουν να συντριβει τους αλλοθρησκους και να ελευθερωνει τους Χριστιανούς ;.
Ολοι δουλευουν ολους,μολις ο σουλτάνος του εταξε συμφωνιες 20 δις,ο ηγέτης ξεχασε και το αεροπλανο και τις ταπεινώσεις και όλα τα 'φτυσιματα' του σουλτανου.
Βεβαια το ιδιο κανουν και οι Ισραηλινοι που τους την ειπε στα μουτρα περι Χιτλερ και εκαναν πως δεν ακουσαν.
Φαινεται ότι ο μονος ηχος που ακούγεται πλεον είναι ο ηχος του χρηματος.

*** Internet News ***